Rybáriková prinútila Mauresmovú k trom setom, ale prehrala

SITA|27. mar 2009 o 21:40

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala v piatkovom stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji v americkom Miami na Floride.

MIAMI. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala v piatkovom stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Sony Ericsson Open v americkom Miami na Floride (Premier Mandatory, dotácia 4,5 milióna USD, tvrdý povrch Laykold vonku) s Francúzkou Amélie Mauresmovou za 99 minút 3:6, 6:1, 2:6.

Dvadsaťročná z Ratnoviec pochádzajúca piešťanská rodáčka Rybáriková hneď vo svojom prvom súboji s hráčkou poznajúcou pocit z pobytu na vrchole seniorského renkingu siahala po cennom triumfe, ale na rozlet z druhého setu napokon nedokázala nadviazať v rozhodujúcom dejstve.

Dvadsaťdeväťročná majsterka sveta WTA Tour 2005 Mauresmová, vo februári víťazka prestížneho halového turnaja vo francúzskej metropole, momentálne figuruje na 20. mieste v dlhodobom hodnotení a takto vysoko bola aj nasadená v Crandon Parku v lokalite Key Biscayne.

Znamená to, že Rybáriková mohla po tretí raz vo svojej kariére zdolať členku Top 20, bez výnimky v tejto sezóne. Predtým sa jej to podarilo v tasmánskom Hobarte proti Talianke Flavii Pennettovej (vtedy 13.) a neskôr v Pattayi s Dánkou Caroline Wozniackou (12.) v dueli, ktorý bol reprízou wimbledonského finále súťaže dievčat 2006. V oboch prípadoch dokráčala slovenská fedcupová reprezentantka napokon až do semifinále. Teraz získala za 2. kolo 50 bodov do počítačového poradia a šek na 11 500 USD. Na úvod vyradila zverenkyňa Ladislava Simona 18-ročnú holandskú držiteľku voľnej karty a bývalú líderku juniorského tzv. kombinovaného rebríčka ITF Arantxu Rusovú (3:6, 6:3, 7:5).

Rybárikovej dôstojné vzdorovanie 29-ročnej dvojnásobnej grandslamovej šampiónke Mauresmovej (Australian Open i Wimbledon 2006) má pridanú hodnotu spočívajúcu v blížiacom sa fedcupovom zápase Francúzsko - SR o účasť v osemčlennej svetovej skupine ročníka 2010 (hrá sa 25. - 26. apríla na antuke v hale v Limoges).

Pre Rybárikovú bol tento súboj zaujímavý aj v súvislosti s útokom na post národnej renkingovej dvojky. V pondelok figurovala na 47. pozícii len o štyri miesta pod Danielou Hantuchovou, ktorá v piatok v rovnakej fáze tohto podujatia za necelú hodinku získala proti Ruske Anne Čakvetadzeovej (23.) iba štyri gemy. V hre ešte je Dominika Cibulková (16.), ktorá ako šestnástka "pavúka" mala v 1. kole voľno a v sobotu nastúpi proti chorvátskej kvalifikantke Karoline Špremovej (114.).

Amélie Mauresmová (20-Fr.) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:3, 1:6, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková prinútila Mauresmovú k trom setom, ale prehrala