Rusi si uctili Pavla Bureho, v Moskve vyvesili jeho dres

(Autor: Twitter)
SITA|30. okt 2015 o 09:47

Je jedným z najlepších hráčov ruskej hokejovej histórie. Dlhé roky strávil v NHL, s národným tímom vybojoval striebornú a bronzovú olympijskú medailu. Dres Pavla Bureho vytiahli pod strechu Ľadového paláca v Moskve.

MOSKVA. Najslávnejší klub v krajine CSKA Moskva si uctil jedného z najlepších hráčov v ruskej hokejovej histórii Pavla Bureho. Pod strechu Ľadového paláca vytiahol jeho dres s číslom desať.

Štyridsaťštyriročný bývalý obávaný kanonier hájil farby armádneho tímu ešte na prelome 80. a 90. rokov. V jednej formácii chvíľu nastupoval s ďalšími neskoršími hviezdami NHL Sergejom Fiodorovom a Alexandrom Mogiľným.

Pavel Bure je jedným z najlepších hráčov ruskej histórie.

Pavel Bure sa nezmazateľne zapísal do dejín Vancouveru Canucks. Zanechal tam 254-gólovú stopu prizdobenú 224 asistenciami. Klub si ho zo 113. miesta vybral v drafte 1989.

Za vrchol jeho pôsobenia v mužstve je považované šestnásťgólové play-off 1993/1994. Canucks v ňom stroskotali až vo finále Stanleyho pohára na newyorských Rangers 3:4 na zápasy.

Bureho vtedajšími spolubojovníkmi boli Cliff Ronning či Trevor Linden.

aptopix_maple_leafs_canucks_hockey-22a16_r2733_res.jpeg

Pred dvoma rokmi vyvesili Bureho číslo aj pod strechu arény vo Vancouveri. FOTO - SITA/AP.

Bure po vancouverskej kapitole strávil štyri sezóny na Floride. Kariéru zavŕšil vo farbách Rangers. Vinou mnohých zranení nastúpil v NHL len na 702 zápasov v základnej časti. Nastrieľal 437 gólov a celkovo získal 779 bodov.

Za nevídanú akceleráciu a rýchlosť, ktorú ako krídelník vedel vyvinúť, si vyslúžil prezývku ruská raketa. S reprezentáciou vybojoval striebornú olympijskú medailu v Nagane 1998 a bronzovú v Salt Lake City 2002.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rusi si uctili Pavla Bureho, v Moskve vyvesili jeho dres