Rusi sa po neúspešnom proteste odvolali, chcú bronz

V popredí víťaz Dario Cologna, v strede bronzový Nór Sundby, ktorý v úplnom závere mierne vošiel do dráhy štvrtému Vylegžaninovi (vpravo).
V popredí víťaz Dario Cologna, v strede bronzový Nór Sundby, ktorý v úplnom závere mierne vošiel do dráhy štvrtému Vylegžaninovi (vpravo). (Autor: SITA/AP)
SITA|10. feb 2014 o 09:15

Ruská výprava je nespokojná s odmietnutím protestu, požadujú pre svojho pretekára bronzovú medailu.

ČERVENÁ POĽANA. Vedenie ruskej výpravy sa neuspokojilo s neuznaným protestom proti počínaniu nórskeho bežca na lyžiach Martina Johnsruda Sundbyho v závere skiatlonu na 15 km klasicky a 15 km voľne na zimných olympijských hrách v Soči a odvolalo sa na Medzinárodnú lyžiarsku federáciu (FIS).

Severan v súboji o bronz prekrížil v závere cestu Rusovi Maximovi Vylegžaninovi, ale nespomalil ho. Rozhodcovská komisia FIS protest zamietla, Sundbymu uložila iba písomné napomenutie a ponechala v platnosti pôvodné výsledky.

V pondelok Rusi podali odvolanie, ktorého výsledok musí byť známy do 72 hodín. Podľa hovorcu FIS to bude pravdepodobne ešte skôr. "Všetci čakajú na rozhodnutie," povedal Michal Lamplot.

Z triumfu v nedeľňajšom skiatlone sa v komplexe Laura v Červenej Poľane tešil Švajčiar Dario Cologna. Druhé miesto si v záverečnom dramatickom finiši vybojoval Švéd Marcus Hellner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Rusi sa po neúspešnom proteste odvolali, chcú bronz