Rozlosovanie duelu Slovenska s Lotyšskom je známe. V prvom zápase nastúpi Kužmová

Viktória Kužmová.
Viktória Kužmová. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. feb 2019 o 12:37

Zápas začne v sobotu o 14:00.

RIGA. Lotyšská tenisová dvojka Jelena Ostapenková a slovenská jednotka Viktória Kužmová nastúpia v sobotu o 14.00 h SEČ proti sebe v úvodnej dvojhre duelu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie.

V druhom singli si na harde v aréne Riga zmerajú sily Anastasija Sevastovová a Anna Karolína Schmiedlová. Rozhodol o tom piatkový žreb v priestoroch mestskej radnice v Rige.

Nedeľňajší program odštartuje o 12.00 duelom tímových jednotiek Sevastovovej a Kužmovej, po nich vstúpia na kurt Ostapenková so Schmieldovou. V záverečnej štvorhre by sa v lotyšskom drese mali predstaviť obe singlistky, slovenský kapitán Matej Lipták nahlásil pár Kužmová, Rebecca Šramková.

Hlavnou rozhodkyňou bude Sheetal Lyerová z Indie, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Portugalčan Carlos Ramos a Brit Robert Balmforth.

Slovenky vlani vo februári zvíťazili v dueli 1. kola II. svetovej skupiny v bratislavskom NTC nad Ruskom 4:1 a postúpili do baráže o elitnú osmičku. V nej však podľahli v Minsku domácemu Bielorusku 2:3.

K návratu slovenského tímu do svetovej skupiny nepomohli ani výborné výkony Kužmovej, ktorá vo dvojhrách zdolala Arinu Sobolenkovú i Aleksandru Sasnovičovú.

Lotyšky si účasť medzi druhou najlepšou osmičkou zabezpečili vďaka triumfu 3:2 nad Ruskami v Chanty-Mansijsku. Dva body vybojovala Ostapenková, tretí pridala Sevastovová.

Duel 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie

Lotyšsko - SLOVENSKO

Sobota 14.00

Jelena Ostapenková - Viktória Kužmová

Anastasija Sevastovová - Anna Karolína Schmiedlová

Nedeľa 12.00

Sevastovová - Kužmová

Ostapenková - Schmiedlová

Sevastovová, Ostapenková - Kužmová, Rebecca Šramková

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Rozlosovanie duelu Slovenska s Lotyšskom je známe. V prvom zápase nastúpi Kužmová