Rozhodujúci zápas vyhral Magnitogorsk a získal Gagarinov pohár

Hokejisti Metallurgu Magnitogorsk získali Gagarinov pohár.
Hokejisti Metallurgu Magnitogorsk získali Gagarinov pohár. (Autor: Twitter - KHL)
TASR|19. apr 2016 o 21:16

Hokejisti Metallurgu Magnitogorsk vyhrali KHL druhý raz v histórii. Vo finále play off si poradili s CSKA Moskva 4:3 na zápasy.

MOSKVA. Hokejisti Metallurgu Magnitogorsk získali po druhý raz v priebehu troch rokov Gagarinov pohár. V siedmom finálovom zápase play off KHL zvíťazili na ľade CSKA Moskva 3:1 a v celej sérii triumfovali 4:3.

O cennej trofeji pre v konfrontácii s víťazom základnej časti rozhodol dvomi gólmi Jevgenij Timkin. Premiérový triumf v nadnárodnej súťaži zaznamenal tím z Uralu v sezóne 2013/2014, keď vo finále zdolal vtedajšie prekvapenie Lev Praha rovnako 4:3 na zápasy.

Ťahúňmi lídra Východnej konferencie boli v tejto sezóne jeho najväčšie útočné esá Sergej Mozjakin s Janom Kovářom, ktorí dominantným spôsobom ovládli kanadské bodovanie play off KHL. Dovedna nazbierali 47 bodov, pričom každý z nich výrazne prevýšil hviezdu v drese CSKA Alexandra Radulova.

Po Kazani a Diname Moskva sa Metallurg stal tretím tímom súťaže, ktorého meno sa do histórie víťazov zapísalo druhýkrát.

Gagarinov pohár v osemročnej histórii KHL zodvihli nad hlavu aj traja Slováci. Ako prvý v sezóne 2009/2010 útočník Roman Kukumberg, ktorého Ak Bars Kazaň zdolal vo finálovej sérii HC MVD 4:3 na zápasy.

Už o rok neskôr vyryli na pohár meno obrancu Tomáša Starostu so Salavatom Julajev Ufa. V rokoch 2012 a 2013 ho ukázal Trenčínu ďalší bek Dominik Graňák z Dinama Moskva.

Prehľad víťazov KHL

2016 - Metallurg Magnitogorsk

2015 - SKA Petrohrad

2014 - Metallurg Magnitogorsk

2013 - Dinamo Moskva (GRAŇÁK)

2012 - Dinamo Moskva (GRAŇÁK)

2011 - Salavat Julajev Ufa (STAROSTA)

2010 - Ak Bars Kazaň (KUKUMBERG)

2009 - AK Bars Kazaň

KHL - finále play off, siedmy zápas:

CSKA Moskva - Metallurg Magnitogorsk 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 36. Mamin (Platt, Kiselevič) - 13. Timkin (Lee), 39. Lee (Kovář, Zaripov), 60. Timkin

Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia 0:0, rozhodovali: Jeřábek, Olenin - Sivov, Šeljanin

CSKA: Sorokin - Denisov, Zajcev, Kutuzov, Kiselevič, Panin, Sergejev, Pivcakin - Telegin, Da Costa, Radulov - Mamin, Kutuzov, Stoljarov - Pihlström, Andronov, Žarkov - Juňkov, Hjalmarsson, Makarov, Košelev

Metallurg: Košečkin - Birjukov, Antipin, Bereglazov, Lee, Chabarov, Tereščenko, Medvedev - Zaripov, Kovář, Mozjakin - Sjomin, Wolski, Filippi - Platonov, Timkin, Osala - Kajgorodov, Potechin, Železkov, Kosov

/konečný stav série: 3:4/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Rozhodujúci zápas vyhral Magnitogorsk a získal Gagarinov pohár