Sabbatini v Južnej Karolíne útočí na víťazstvo, od prvého miesta ho delí jeden úder

Rory Sabbatini.
Rory Sabbatini. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. apr 2019 o 08:29

Slovákovi sa darí.

HILTON HEAD ISLAND. Slovenský reprezentant Rory Sabbatini figuruje na delenej druhej priečke po troch dňoch turnaja RBC Heritage na Hilton Head Island v Južnej Karolíne, ktorý je súčasťou seriálu PGA Tour a má dotáciu 6,9 milióna amerických dolárov.

Rodák z juhoafrického Durbanu sa od úvodu podujatia drží v elitnej desiatke a po troch kolách má bilanciu deväť úderov pod par ihriska. Spolu s ním sú na druhej pozícii aj Brit Ian Poulter a Ír Shane Lowry.

Iba o jednu ranu lepšie je na tom aktuálny líder klasifikácie Američan Dustin Johnson, ktorý je rodákom z Južnej Karolíny.

O víťazovi turnaja rozhodne až nedeľňajšie štvrté kolo, keďže najlepších desať golfistov momentálne delia od seba len dva údery.

Štyridsaťtriročný Sabbatini má šancu získať siedme prvenstvo z úrovne PGA Tour, zatiaľ posledné dosiahol v roku 2011 na turnaji The Honda Classic.

Zároveň má veľkú príležitosť na vytvorenie si osobného maxima v tejto sezóne, keďže sa ešte ani raz neprebojoval do najlepšej desiatky. Jeho doterajším najlepším výsledkom je 18. pozícia z marcového Valspar Championship.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Sabbatini v Južnej Karolíne útočí na víťazstvo, od prvého miesta ho delí jeden úder