Rooney sa ohradil voči obvineniam zo simulovania

SITA|3. sep 2009 o 18:36

Hviezdny anglický futbalista Manchestru United Wayne Rooney sa ohradil voči všetkým hlasom obviňujúcim ho z nasimulovaného pádu v ligovom stretnutí proti Arsenalu Londýn.

WATFORD. Hviezdny anglický futbalista Manchestru United Wayne Rooney sa ohradil voči všetkým hlasom obviňujúcim ho z nasimulovaného pádu v ligovom stretnutí proti Arsenalu Londýn (2:1).

V sobotňajšom stretnutí 4. kola Premier League práve 23-ročný útočník spadol po kontakte s gólmanom Manuelom Almuniom v šestnástke Arsenalu a nariadený pokutový kop sám chladnokrvne premenil, čím vyrovnal stav súboja na 1:1.

O osude celého duelu potom o 5 min neskôr rozhodol vlastným gólom stredopoliar Arsenalu Abou Diaby. Po zhliadnutí videozáznamu z predmetného stretnutia sa však z niektorých strán začali ozývať hlasy, že rodák z Liverpoolu spadol ešte pred stretom so španielskym gólmanom.

Po dvojzápasovom treste pre útočníka Londýnčanov Eduarda za jeho zahraný pád v stretnutí play off Ligy majstrov proti Celticu Glasgow požadovali zainteresovaní rovnaký dištanc aj pre anglického reprezentanta. "Každý, kto ma kedykoľvek videl hrať, musí uznať, že sa snažím hrať čestne," bránil sa Rooney a pokračoval: "Vždy hrám so cťou. Ak arbiter odpíska penaltu, nemôžete s tým nič robiť. Pre mňa ako hráča však existuje na ihrisku jediný cieľ - podať kvalitný výkon."

Nachádzate sa tu:
Domov