Rooney pripravený nahradiť Ronalda aj Téveza

(Autor: AP)
SITA|29. jún 2009 o 12:50

Wayne Rooney je pripravený svojou streleckou efektivitou nahradiť stratu, ktorú britskému futbalovému klubu Manchestru United spôsobili odchody.

MANCHESTER. Wayne Rooney je pripravený svojou streleckou efektivitou nahradiť stratu, ktorú britskému futbalovému klubu Manchestru United spôsobili odchody Cristiana Ronalda a Carlosa Téveza.

Sebavedomie anglickému reprezentačnému útočníkovi nechýba, keď vyhlásil, že môže s podporou novej akvizície zaplniť dieru v kádri chudobnejšom o portugalského krídelníka a argentínskeho zakončovateľa. Zatiaľ čo Ronaldov prestup do Realu Madrid za rekordných 80 miliónov libier je už hotovou vecou, Tévez stále zvažuje viacero ponúk, z ktorých najlákavejšia je údajne tá z Manchestru City. Tréner "červených diablov" Alex Ferguson teraz môže rozmýšľať, čo s peniazmi za najlepšieho futbalistu sveta za uplynulý kalendárny rok.

Prvou voľbou by mohol byť ekvádorský krídelník Luis Antonio Valencia z Wiganu. Rooney však dúfa, že nebude jediný. "Prišli sme o dvoch kľúčových hráčov, preto verím, že v lete príde viac hráčov. Cristiano a Carlos sa v minulých sezónach postarali o množstvo gólov. Dúfam, že budem schopný tento výpadok nahradiť. Už som to povedal viackrát. Ak budem hrať na svojej obľúbenej pozícii, som toho schopný," povedal Rooney a priblížil svoje predstavy o mieste v zostave. "Chcem hrať tam, kde sa cítim najlepšie. Veľa ľudí si myslí, že som najlepší v strede útoku. Hrať vo finále Ligy majstrov a víkend čo víkend za Manchester United je pre mňa vyznamenaním, ale nemôžem tvrdiť, že mojím obľúbeným je krídelný priestor."

Rooney má pred budúcou sezónou aj iné ako klubové ciele, verí v prenikavý úspech Anglicka na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike. "Budúci rok by mohol znamenať pre mňa veľkú zmenu. Z hráča, ktorý má potenciál stať sa veľkým futbalistom, by sa mohol zrodiť veľký futbalista. Prichádza sezóna, v ktorej chcem žať oboma rukami," povedal 23-ročný rodák z liverpoolskeho Croxtethu.

Nachádzate sa tu:
Domov