Nadal prišiel o parádnu sériu, v semifinále vyzve Djokoviča

Radosť španielskeho tenistu Rafaela Nadala.
Radosť španielskeho tenistu Rafaela Nadala. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR|9. jún 2021 o 18:43 (aktualizované 10. jún 2021 o 00:19)

Španiel súperovi nadelil aj kanára.

Roland Garros 2021

Dvojhra, muži - štvrťfinále:

Rafael Nadal (Šp.-3) - Diego Schwartzman (Arg.-10) 6:3, 4:6, 6:4, 6:0

Novak Djokovič (Srb.-1) - Matteo Berrettini (Tal.-9) 6:3, 6:2, 6:7 (5), 7:5

PARÍŽ. Španielsky tenista Rafael Nadal potvrdil pozíciu favorita a postúpil do semifinále grandslamového turnaja Roland Garros.

Tretí nasadený hráč zdolal vo štvrťfinále desiateho hráča pavúka Argentínčana Diega Schwartzmana po setoch 6:3, 4:6, 6:4 a 6:0.

Obhajca titulu prelomil v 1. sete súperov servis ako prvý, čistou hrou na 4:2. Argentínčanovi sa síce vzápätí podaril rebrejk, no ihneď na to opäť prehral svoje podanie a Španiel dotiahol set do víťazného konca.

Rozhodujúcim momentom druhého setu bola desiata hra, keď si Španiel za stavu 4:5 neudržal podanie. Schwartzman premenil hneď prvý setbal. Séria Nadala v počte víťazných setov na Roland Garros sa tak skončila na čísle 36.

Získal osem gemov v sérii 

Trinásťnásobného šampióna parížskeho turnaja však tento moment vôbec nepoznačil a ďalší priebeh zápasu sa konal úplne v jeho réžii.

V treťom sete nepustil súpera ani raz k brejkbalu, v deviatej hre mu vzal servis a v desiatom geme premenil hneď prvý setbal. V štvrtom sete už dominoval a vyhral ho 6:0. Zápasovú bilanciu so Schwartzmanom vylepšil Nadal na 11:1.

Nadal tak naďalej zostal v hre o štrnásty triumf na parížskych dvorcoch.

"V druhom sete som začal zle, hoci som sa bol schopný vrátiť. Za stavu 4:4 som returnoval po vetre a nezahral som dobrú výmenu. Ihneď na to som navyše predviedol dvojchybu a stratil set.

Potreboval som hrať agresívnejšie a v ďalšom priebehu duelu sa mi to aj darilo," zhodnotil Nadal svoje vystúpenie podľa oficiálneho serveru ATP.

Zápas museli prerušiť 

V semifinále grandslamového turnaja sa predstaví po 35-krát. Jeho súperom bude Novak Djokovič, ktorý zdolal Taliana Mattea Berrettiniho 6:3, 6:2, 6:7 (5), 7:5.

V úvode mal Srb problémy pri svojom servise, no všetky tri brejkbaly dokázal odvrátiť. Následne spresnil hru a o podanie napokon vôbec neprišiel. 

Zaujímavý moment sa udial v štvrtom sete. V Paríži bolo 23:00 h, a tak pre opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu, museli fanúšikovia opustil kurt Philippa Chartiera a zápas bol prerušený. 

Fanúšikovia na Roland Garros museli opustiť štadión.
Fanúšikovia na Roland Garros museli opustiť štadión. (Autor: TASR/AP)

Koncovku štvrtého setu napokon lepšie zvládol Djokovič a svoje víťazstvo oslávil niekoľkými hlasnými pokrikmi smerujúcimi do jeho lóže. 

"Bol to náročný zápas. Začali sme s divákmi a potom musel byť zápas prerušený. Prišli sme tak o energiu z publika. Som šťastný, že som vyhral v štyroch setoch, lebo Matteo bol veľmi silný súper," povedal Djokovič v prvom rozhovore. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal prišiel o parádnu sériu, v semifinále vyzve Djokoviča