Slovan možno čaká ten istý súper ako vlani. Uspeje Ferencváros s Makom?

Radosť hráčov Ferencváros Budapešť.
Radosť hráčov Ferencváros Budapešť. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. júl 2021 o 12:09

Program 1. predkola Ligy majstrov je rozdelený do dvoch dní.

BRATISLAVA. Futbalisti maďarského Ferencvárosu Budapešť vlani dokráčali až do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Úspech budú chcieť zopakovať aj tento rok, v 1. predkole LM 2021/2022 sa im postaví do cesty kosovský klub KF Priština, ktorý uspel v kvalifikácii. Prvý zápas je na programe v utorok od 18.00 h v maďarskej metropole, odveta je o týždeň neskôr v Prištine.

Ferencváros, v ktorého kádri figuruje aj slovenský reprezentant Róbert Mak, vlani postupne vyradil švédsky Djurgaarden, škótsky Celtic Glasgow, chorvátske Dinamo Záhreb a napokon nórske Molde FK.

V prípade postupu sa maďarský tím stretne v druhom predkole s úspešným z dvojzápasu medzi litovským Žalgirisom Vilnius a Linfieldom Belfast zo Severného Írska. Dres Žaligirisu si oblieka aj slovenský útočník Jakub Sylvestr.

Tradičný účastník európskych súťaží z Rumunska CFR Kluž odštartuje svoju púť doma proti bosnianskemu klubu Borac Banja Luka.

Vlani sa dostali Kluž iba do druhého predkola, v Európskej lige to však dotiahol až do skupinovej fázy. V Lige majstrov sa dostal do skupiny dosiaľ naposledy v sezóne 2012/2013.

Program 1. predkola je rozdelený do dvoch dní, slovenský zástupca Slovan Bratislava vstúpi do súťaže v stredu, keď v na Tehelnom poli privíta írsky Shamrock Rovers. Odvety sú naplánované na budúci týždeň.

Slovan v prípade postupu narazí na rovnakého súpera, s ktorým by sa stretol aj minulý rok - švajčiarsky Young Boys Bern. Žreb tretieho predkola sa uskutoční 19. júla.

1. predkolo Ligy majstrov 2021/2022 - prvé zápasy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan možno čaká ten istý súper ako vlani. Uspeje Ferencváros s Makom?