Majiteľ hokejovej Detvy opäť vyčíňal, vulgárne nadával striedačke súpera

Sportnet|31. jan 2021 o 17:45

Róbert Ľupták už má za sebou niekoľko incidentov.

DETVA. Pobehoval hore-dolu po sektore VIP a neustále čosi pokrikoval smerom k popradským hráčom a trénerom, ktorí boli pod ním na striedačke hostí. 

Piatkový súboj Tipos extraligy medzi Detvou a Popradom poznačil incident zo záveru druhej tretiny. Hokejový funkcionár a majiteľ HC 07 Detva Róbert Ľupták vulgárne nadával hráčom a funkcionárom hostí.

Rozhodcov na to upozornil tréner Peter Mikula. Arbitri nechali sektor nad striedačkou cez prestávku vyprázdniť. Informáciu priniesol facebook RTVS. 

"Na konci druhej tretiny vznikol verbálny konflikt medzi popradskou striedačkou a ľuďmi, ktorí nad ňou sedeli. Pri rozhovore s trénerom Poprad nás tento informoval, že títo ľudia neustále vulgárne napádajú hráčov aj funkcionárov.

Aby tento konflikt zbytočne neeskaloval, požiadali sme cez prestávku hlavného usporiadateľa, aby sektor zostal prázdny. Počas toho taktiež prichádzalo k vulgárnym urážkam rozhodcov.

Rozhodli sme sa, že počkáme v kabíne rozhodcov, kým sa situácia upokojí. V ďalšom priebehu sedel v sektore len inštruktor stretnutia a delegát stretnutia," povedal pre RTVS rozhodca zápasu Peter Stano.

Na záberoch z incidentu vidieť Ľuptáka ako pobehuje po sektore a pokrikuje na hráčov a trénerov Popradu, v jednom momente sa postaví na zábradlie sektoru a máva rukami. Kamery zachytili aj moment ako popradský obranca Mike Dalhuisen odchádza nahnevaný do kabíny, a kráčajúc ešte gestikuluje smerom k sektoru VIP. 

Podľa RTVS sa vzniknutá situácia dostala aj do zápisu o stretnutí a správaním majiteľa Detvy sa už zaoberá SZĽH.

Ľupták sa dostal do konfliktných situácií aj v minulosti. Pred dvoma rokmi slovne zaútočil v útrobách detvianskeho štadióna po zápase proti Nitre na útočníka hostí Samuela Bučeka. Dostal za to pokutu tisíc eur a zákaz vstupu do okolia šatne rozhodcov a hosťujúceho mužstva.

V marci 2017 po zápase play out proti Dukle Trenčín prišiel Ľupták ku kabíne hostí, kde ho zastavili pracovníci bezpečnostnej služby. Nasledovala spŕška vulgarizmov, ktorá smerovala najmä k útočníkovi Marcelovi Hossovi.

„Ty šašo! Kde chcete hrať? S poje...nou Detvou prehráte! To je hanba hokeja. Hanba. Hossa, čo? Ja to tu robím so srdcom a vy kradnete zo zväzu, zovšade,“ kričal vtedy majiteľ hokejovej Detvy.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Majiteľ hokejovej Detvy opäť vyčíňal, vulgárne nadával striedačke súpera