Lantoši sa vracia zo zámoria do Európy, zahrá si vo Švédsku

Róbert Lantoši.
Róbert Lantoši. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)
TASR, SITA|23. júl 2021 o 14:15

Slovenský reprezentant je posilou Rögle BK.

RÖGLE. Slovenský hokejový útočník Róbert Lantoši zamieril po dvoch rokoch v zámorskej AHL do najvyššej švédskej súťaže.

Na zmluve pre sezónu 2021/2022 sa dohodol s klubom Rögle BK, ktorý o tom informoval na oficiálnej stránke.

"Róberta sme sledovali počas uplynulých dvoch sezón v Severnej Amerike aj v slovenskej reprezentácii. Vie, aké je to hrať vo Švédsku, pretože päť rokov žil vo Västeras.

Sme radi, že v našom klube spraví ďalší krok vo svojom hokejovom napredovaní. Je to rýchly útočník, ktorý rád strieľa a má ofenzívne a tvorivé schopnosti," povedal generálny manažér Rögle BK Chris Abbott.

Pre 25-ročného krídelníka ide o návrat do Švédska po štyroch sezónach, ktoré strávil v AHL a predtým v slovenskej extralige. Za Providence Bruins nazbieral 75 štartov.

V rokoch 2012 - 2017 nastupoval v mládežníckych, resp. v nižších švédskych súťažiach. Na Slovensku hral aj za Nové Zámky a Nitru.

"S Chrisom (Abbottom) som bol v kontakte a cítim, že mi chce dať šancu. Vo Švédsku sa mi vždy páčilo. V uplynulých troch sezónach som pracoval na svojej defenzívnej hre, aby som bol viac všestranný. Naďalej sa snažím byť ofenzívny hráč," citovala klubová stránka Lantošiho, ktorý by sa mal k tímu pripojiť 2. augusta.

Sezónu 2020/2021 začal v HK Nitra, po rozbehu zámorských súťaží sa pripojil k tímu Providence Bruins v AHL. V drese Nitry získal v 18 zápasoch 18 bodov, v Providence si v 25 zápasoch pripísal 15 bodov. 

V závere sezóny reprezentoval SR na MS v Rige. V 8 zápasoch strelil 1 gól, ku ktorému pridal 5 asistencií, pričom vytvoril produktívny útok s Petrom Cehlárikom a Marekom Hrivíkom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Lantoši sa vracia zo zámoria do Európy, zahrá si vo Švédsku