Rivaldo oslavuje 35 rokov, červenú kartu vidieť nemal

SITA|19. apr 2007 o 14:20

PIREUS 19. apríla (SITA) - Brazílsky futbalový útočník Rivaldo, ktorý momentálne pôsobí v gréckom prvoligovom klube Olympiakos Pireus, oslavuje vo štvrtok okrúhle 35. narodeniny. Bývalý brazílsky reprezentant, ...

PIREUS 19. apríla (SITA) - Brazílsky futbalový útočník Rivaldo, ktorý momentálne pôsobí v gréckom prvoligovom klube Olympiakos Pireus, oslavuje vo štvrtok okrúhle 35. narodeniny. Bývalý brazílsky reprezentant, ktorého pravé meno znie Vítor Borba Ferreira, uvidel v nedeľňajšom stretnutí gréckej Super League proti Larise červenú kartu po tom, ako údajne zasiahol do tváre Giorgosa Galitsiosa. Rodák z Recife, ktorého preslávilo predovšetkým pôsobenie v španielskom veľkoklube FC Barcelona (v 157 stretnutiach strelil 86 gólov), sa však proti vylúčeniu odvolal, pretože podľa neho súper celý incident "prifilmoval". Televízne záznamy potvrdili pravdivosť Rivaldových slov, pretože 74-násobný reprezentant Brazílie sa len snažil zobrať loptu z rúk Galitsiosa, ktorý sa však následne bolestivo chytil rukami za tvár. Predstavitelia Olympiakosu sa voči trestu odvolali, stále tak existuje možnosť, že Rivaldo bude môcť nastúpiť v nedeľňajšom ligovom zápase proti Kerkyre. Ak Pireus toto stretnutie vyhrá, predčasne si zabezpečí už deviaty domáci titul za posledných desať sezón.

Rivaldo počas svojej bohatej kariéry pôsobil v Brazílii v tímoch Paulista, FC Santa Cruz, EC Mogi Mirim, Corinthians a Palmeiras. V roku 1996 si ho vyhliadla La Coruňa, pobudol tam však len jednu sezónu, pretože nasledoval prestup na Nou Camp do veľkého FC Barcelona. V ročníku 2002/03 potom pôsobil aj v AC Miláno (22 zápasov/5 gólov). Vzápätí sa vrátil do rodnej Brazílie, kde v 11 stretnutiach nastúpil za Cruzeiro Belo Horizonte, od sezóny 2004/05 však pôsobí práve v Olympiakose Pireus. V žlto-modrom reprezentačnom drese účinkoval Rivaldo v rokoch 1993-2003. Celkovo odohral 74 duelov, strelil 34 gólov, pričom najväčší úspech zaznamenal v roku 2002, keď sa spolu so svojimi hviezdnymi spoluhráčmi Ronaldom, Ronaldinhom či Robertom Carlosom stal na šampionáte v Japonsku a Kórejskej republike majstrom sveta.


Nachádzate sa tu:
Domov