Rio ponúkne mimoriadne hry, tvrdí MOV po inšpekčnej misii

Šéfka koordinačnej komisie Nawal El Moutawakelová Rio de Janeiro pochválila.
Šéfka koordinačnej komisie Nawal El Moutawakelová Rio de Janeiro pochválila. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. aug 2015 o 11:23

Do začiatku hier zostáva už menej ako jeden rok. Medzinárodný olympijský výbor absolvoval v Riu de Janeiro trojdňovú inšpekčnú misiu.

RIO DE JANEIRO. Rio de Janeiro na budúci rok pripraví svetu výnimočné olympijské hry. Také sú očakávania Medzinárodného olympijského výboru (MOV) po trojdňovej inšpekčnej misii.

Šéfka koordinačnej komisie Nawal El Moutawakelová pochválila mesto za olympijskú atmosféru, olympijského ducha a tiež veľký progres v stavebných prácach v dejiskách jednotlivých športových disciplín.

"Prípravné podujatia ukázali, že na budúci rok sa môžeme tešiť na mimoriadne olympijské hry. Odteraz až do začiatku zostáva urobiť ešte neskutočné množstvo práce," vravela El Moutawakelová na tlačovej konferencii.

"Tie najdôležitejšie zariadenia sú pomaly hotové. Teraz je to skôr o dôkladnom načasovaní miliónov prevádzkových detailov," dodala päťdesiattriročná olympijská víťazka v behu na 400 metrov prekážok z Los Angeles 1984.

Počas inšpekcie si prezident MOV Thomas Bach v Riu de Janeiro zašportoval.

Do začiatku hier v Riu do Janeiro nezostáva už ani rok.

El Moutawakelovú nadchla najmä úroveň prípravnej súťaže v jazdectve - uskutočnila sa počas minulého týždňa. Zostáva už len doladiť drobnosti.

"Bola som veľmi šťastná z pripravenosti všetkých zúčastnených strán. A tiež hrdá, že som mohla sledovať práce v Riu po dobu šiestich rokov. Nemôžem uveriť, že sme skoro na konci," doplnila.

Maročanka sa na tlačovej konferencii nevyhla zádrapčivým otázkam ohľadom znečistenia vodných plôch či politických nepokojov a upadajúcej ekonomiky v krajine.

Organizátori budú podľa odporúčania Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) skúmať v miestnych vodách len prítomnosť škodlivých baktérií, nie vírusov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Rio ponúkne mimoriadne hry, tvrdí MOV po inšpekčnej misii