Revúčania si pripísali štvrté víťazstvo

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Peter Podolinský|14. mar 2017 o 00:00

Futbalisti MFK Revúca odohrali v nedeľu piaty prípravný zápas.

TISOVEC. MFK Revúca sa v piatom prípravnom zápase stretol s tímom Štart Kokava n/R. Aj keď štvrtoligista nenastúpil v optimálnej zostave, dokázal dotiahnuť zápas do víťazné konca. Súpera zdolal 5:4.

„Napriek pracovným a osobným povinnostiam sa nám s problémami podarilo poskladať zostavu na zápas, aj keď v nej figurovali až traja brankári a niekoľko chorých a nedoliečených hráčov,“ uviedol kapitán MFK Revúca Lukáš Smerek.

„Napriek tomu sme zápas začali aktívne a hneď v úvode sme pohrozili Lunterom. Bol to však súperov, kto po skrumáži v našej šestnástke po zemi prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a otvoril skóre. Bol to vôbec prvý gól, ktorý sme v tejto príprave inkasovali v prvom polčase. Od tohto momentu sme však zapli na vyššie obrátky a vypracovali sme si niekoľko dobrý ch príležitostí. Hlavička Erika Urca po rohovom kope len o centimetre minula bránu, pokusy Faška a Kožičku kryl brankár súpera. Ešte do prestávky sa nám nakoniec podarilo skóre otočiť, keď najprv Lunter zúžitkoval vysunutie Kožičkom a potom sám druhý menovaný strelou po zemi prekvapil brankára."

"Druhý polčas nám však opäť nevyšiel. V úvode sme síce mali dve šance na definitívne zlomenie súpera, ale vo vyložených pozíciách sme nedokázali trafiť bránu alebo vymyslieť finálnu prihrávku. Naopak, súper stále viac preťažoval našu obranu, z čoho rezultovali tri góly v našej sieti. Najprv po skrumáži, keď sa lopta poodrážala od našich obrancov sa súperovi na trikrát podarilo dopraviť loptu do siete. O niekoľko minút po rohovom kope súper trafil žrď, ktorej sa lopta nešťastne odrazila do nášho obrancu a do brány. štvrtý gól pridal súper po peknom prieniku stredom obrany a nechytateľnej strele do šibenice."

"Zdalo sa, že o osude stretnutia je rozhodnuté. Nádej nám vrátil strelou z diaľky Antal, ktorý nastúpil na prvý zápas po zranení po viac ako roku a znížil na 3:4. O chvíľu na to Kožička do prázdnej brány zakončil presnú prihrávku od Faška. Zdalo sa, že sa zápas skončí remízou, no päť minút pred koncom skompletizoval svoj hetrik Kožička, keď strelou z 25 metrov prehodil súperovho brankára. Pripísali sme si tak štvrté víťazstvo v piatom prípravnom zápase aj napriek tomu, že sme hrali v značne oklieštenej zostave.“

Štatistika

MFK Revúca – TJ Štart Kokava n/R 5:4 (2:1)

góly za Revúcu Kožička 3, Lunter, Antal.

REVÚCA: Smerek – T. Urc, E. Urc, Kasper, Krajňák, Gömöri, Kožička, Antal, Faško, Lunter, Opiela.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Revúčania si pripísali štvrté víťazstvo