Revúca nabitý koniec augusta zvládla

(Autor: MFK Revúca)
Peter Podolinský|30. aug 2017 o 12:06

Futbalisti MFK si pripísali šesť bodov.

REVÚCA. MFK Revúca sa po dvoch nevydarených derby zápasoch na ihriskách v Tornali a v Tisovci predstavil v nedeľu a utorok na domácej pôde.

Okrem riadneho 4. kola IV. ligy Juh SsFZ, ktoré sa hralo v nedeľu, potom v utorok dohrávali 2. kolo. V oboch zápasoch uspeli a pripísali si šesť bodov.

V polčase lepší o gól

Len dva dni po úspešnom zápase proti Pliešovciam sa MFK Revúca predstavil opäť na domácej pôde v dohrávanom súboji proti Medzibrodu.

Súper v prvých troch kolách neprehral, preto bol od začiatku miernym favoritom. Aj prvú strelu na bránu vyslali hostia, keď z priameho kopu z uhla vystrelil Vančo.

Skákajúcu loptu Smerek nedokázal skrotiť, ale obrana včas zasiahla a Kožička odkopol loptu na roh. Od úvodných minú držali loptu na kopačkách viac hostia, do žiadnej vážnejšej príležitosti sa však nedostali.

Domáci prehusťovali stred, a tak ostával priestor iba na krajoch ihriska, odkiaľ hrozilo pre domácu bránu najväčšie nebezpečenstvo. Všetky centrované pokusy ale pozorná domáca obrana dokázala eliminovať.

V 20. min. sa osmelili aj revúcki futbalisti, ale Ganajova strela nemala potrebnú razanciu, aby prekvapila Vaníka v bráne hostí. O desať minút nebezpečne odcentroval Šestina, ale Bystrán na hlavičku nedosiahol.

Najväčšiu šancu zahodili hostia v 33. min. Varga dobre odcentroval, do zakončenia sa hlavou dostal Majerník, ale usmernil loptu tesne vedľa pravej žrde.

V 38. min. tak z ničoho nič zahrmelo na opačnej strane. Kožička začal akciu v strede poľa, poslal loptu na krídlo Šestinovi, ten ju potiahol až k bránkovej čiare, po jeho centri Kožička predskočil brankára Vaníka a hlavou otvoril skóre zápasu.

V 40. min. Kožička vysunul Bystrána, ten posunul loptu na ľavé krídlo Ganajovi, ale Faško jeho center nedokázal zúročiť na druhý gól. V samom závere 1. polčasu ešte z diaľky vystrelil Ganaj, ale skóre ostalo nezmenené.

Podobne ako proti Pliešovciam, nástup do druhého polčasu mali hráči MFK Revúca opäť výborný.

V 48. min. prihral Bystrán loptu na pravé krídlo Šestinovi, ktorý ju znovu potiahol až k bránkovej čiare a prihrávkou hľadal voľného Faška. Prihrávku po zemi vystihol brankár Vaník, ale vracajúci sa L. Haviar si ju zrazil od vlastnej siete.

Hostia sa otriasli až v 60. min. Belko z priameho kopu tesne minul bránu a po centri z pravej strany hlavičkoval M. Gregor, ale Smerek bol na jeho pokus pripravený.

V 70. min. sa do rýchleho protiútoku dostával Faško, ktorého fauloval L. Haviar, za čo uvidel od rozhodcu iba žltú kartu.

V 79. min. vysunul Šestina Slováka, ktorý sám zoči voči brankárovi strelil tretí gól Revúcej.

O minútu neskôr strieľal v dobrej pozícii Kožička, ale Vaník jeho strelu efektne vyrazil.

V 82. min. vybojoval loptu pri autovej čiare Slovák, posunul si ju na os ihriska prudkou strelou k pravej žrdi stanovil konečné skóre na 4:0.

Futbal Revúca - Pliešovce: fotogaléria

30.8.2017

Rozhodli v úvode druhého polčasu

Pred početnou a hlučnou diváckou kulisou sa hral od začiatku technický kombinačný futbal.

Obidve mužstvá si prihrávali po zemi a nesnažili sa nakopávať dlhé lopty. Úvodnú šancu zápasu si vypracovali domáci.

Šestina vysunul Bystrána, ale jeho krížnu strelu po zemi Gnida vyrazil na roh. Hostia sa dostali k strele v 12. min., no Vrbiniakova zblokovaná strela skončila v Smerekových rukaviciach.

O minútu na to predviedli najkrajšiu kombináciu prvého polčasu Kožička, Faško a Šestina. Posledný menovaný akciu začal a bol aj na jej konci, jeho strela však skončila na ľavej žrdi brány hostí.

V 16. min. sa do svojej najväčšej šance dostali hostia, keď center z priameho kopu preletel šestnástkou až na hlavu Vilhana a ten usmernil loptu tesne vedľa brány.

Spoza šestnástky sa ešte pokúšal Malatinec, ale Smerek si s jeho strelou poradil.

Na opačnej strane sa k zakončeniu dostali Šestina, Bystrán a Ganaj, ale ich pokusy nemali potrebnú razanciu, aby prekonali brankára. Do šatní sa tak išlo za bezgólového stavu.

Po zmene strán prišiel uragán domácich, ktorý zmietol súpera v podstate za 12 minút. Za hlasného povzbudzovania domáceho publika sa na najprv v 46. min. dostal do šance Máté, ale jeho pokus zblokovala obrana na roh.

V 50. min. vysunul Šestina Faška, ten prihral pred bránu Bystránovi a domáci išli do vedenia 1:0.

Diváci ešte ani nestihli poriadne osláviť gól, keď šestina prihral na ľavú stranu Ganajovi a ten sám pred brankárom upravil na 2:0.

O ďalších 6 minút už bolo prakticky po zápase, pretože po dlhom výkope Smereka sa proti stopérovi hostí presadil Bystrán, posunul loptu Faškovi, ktorý šikovne prehodil ďalšieho brániaceho hráča a ľavou nohou poslal loptu do dolného rohu brány.

V 61. min. sa rútil do šestnástky Bystrán, faul hosťujúceho hráča však ustál a píšťalka rozhodcu ostal a nemá.

V 70. min. poslal Bystrán loptu na krídlo Šestinovi, ten ju potiahol až k bránkovej čiare a presnou prihrávkou ju vrátil Bystránovi, ktorý nikým nekrytý pridal štvrtý gól.

V 77. min. prišiel na ihrisko Lunter, ktorého ešte v tej istej minúte našiel z rohového kopu na bližšej žrdi Bystrán a bolo 5:0.

Do poslednej šance zápasu sa dostali hostia, keď Záturecký z vnútra šestnástky tvrdo vystrelil pod brvno, ale Smerek jeho strelu bravúrne vyrazil na roh.

MFK Revúca si tak pripísal prvé body a hladké víťazstvo, ku ktorým prispeli aj diváci svojim hlasitým povzbudzovaním a bubnovaním.

Štatistika

SsFZ dohrávka 2.kola (29. 8. 2017)

MFK Revúca - TJ Sokol Medzibrod 4:0 (1:0)

Góly: 38. Kožička, 48. L. Haviar (vlastný), 79. Slovák, 82. Slovák, ŽK: Slovák - L. Haviar, Majerník.

MFK Revúca: Smerek (K), Majerčík, T. Urc, Krajňák, Antal, Ganaj (78.Gömöri), Kožička, Šestina, Slovák (89. Bukóci), Bystrán, Faško (86. Lunter)

TJ Sokol Medzibrod: Vaník, Belko (K), Majerník, Š. Gregor (P. Sokol), Vančo (Balík), L. Haviar, Varga, Pe. Haviar (Bobok), Pipich (Pa. Haviar), M. Gregor, P. Sokol

4. kolo

MFK Revúca - TJ Tatran VLM Pliešovce 5:0 (0:0)

Góly: 50. Bystrán, 51. Ganaj, 57. Faško, 70. Bystrán, 77. Lunter, ŽK: Šestina – Beňo.

MFK Revúca: Smerek (K), Majerčík, T. Urc, Krajňák, Antal (66. Slovák), Máté, Kožička, Šestina, Ganaj (87. Bukóci), Faško (77. Lunter), Bystrán

TJ Tatran VLM Pliešovce: Gnida (K), Jamnický (80. Rell), Sýkora, Vrbiniak, Fraňa, Roziak, Bobor, Beňo (72. Filip), Vilhan, Malatinec, Palovič (56. Záturecký)

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Revúca nabitý koniec augusta zvládla