Reprezentácia SR na kvalif. turnaj o postup na MS

SITA|15. apr 2008 o 12:48

BRATISLAVA 15. apríla (SITA) - Slovenská reprezentácia v plážovom futbale sa o necelý mesiac dočká svojho prvého oficiálneho vystúpenia na medzinárodnej scéne. Slováci sa totiž zúčastnia na európskom ...

BRATISLAVA 15. apríla (SITA) - Slovenská reprezentácia v plážovom futbale sa o necelý mesiac dočká svojho prvého oficiálneho vystúpenia na medzinárodnej scéne. Slováci sa totiž zúčastnia na európskom kvalifikačnom turnaji o postup na majstrovstvá sveta v španielskom meste Benidorm v provincii Alicante v termíne 11. - 18. mája 2008. Samotný svetový šampionát sa vôbec po prvý raz uskutoční mimo Brazílie, a to od 17. do 27. júla vo francúzskom Marseille. "Ide vôbec o prvý reprezentačný výber Slovenska. Sme veľmi radi, že sme dostali miestenku v tejto kvalifikácii a môžeme zabojovať o účasť na majstrovstvách sveta," povedal na úvod utorňajšej tlačovej konferencie predseda Slovenskej asociácie plážového futbalu (SAPF) založenej v januári 2008 Martin Poledna.

Bližšie informácie o systéme turnaja v Alicante poskytol generálny sekretár SAPF Dušan Tittel: "Celkovo sa prihlásil rekordný počet 24 mužstiev, ktoré sú rozdelené do šiestich štvorčlenných skupín. Marcový žreb v Barcelone zaradil Slovensko do E-skupiny spoločne s Poľskom, Ukrajinou a Andorrou. O prvých dvoch mužstvách máme už nejaké informácie, Andorra je pre nás zatiaľ veľkou neznámou. Do vyraďovacích bojov postúpia v Španielsku zo základných skupín prvé dva tímy a štyri najlepšie mužstvá z 3. priečok, ktoré budú hrať o štyri miestenky na MS. Zápasy bude v priamom prenose vysielať aj Eurosport, takže aj diváci pod Tatrami budú môcť aspoň na diaľku fandiť našim chlapcom."

Hlavným trénerom slovenskej reprezentácie v plážovom futbale je Igor Valent, ktorý po minulovíkendovom turnaji na bratislavskej Patrónke za účasti ôsmich tímov určil 25-členný širší výber hráčov. Medzi nimi sa nachádzajú aj viaceré bývalé futbalové hviezdy. Na dvoj - trojdňovom tréningovom kempe v Bratislave budú začiatkom mája bojovať o účasť v záverečnej desaťčlennej nominácii (2 brankári + 8 hráčov do poľa) napríklad Vladimír Kinder, Štefan Maixner, Milan Strelec, Ivan Žiga, Tomáš Novotný či Pavel Plavník. "Samozrejme, nikto z nich nemá isté miesto v kádri len na základe svojho mena či histórie. Rozhodovať bude výkonnosť v tréningoch, ktoré sme však zatiaľ ešte nemali," skonštatoval Igor Valent. "Netreba sa báť toho, že viacerí z nich majú okolo 39 - 40 rokov. Ako sme mohli vidieť na minuloročných majstrovstvách sveta, vo väčšine prípadov majú najlepší plážoví futbalisti nad 40," povedal bývalý generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Dušan Tittel.

Generálnym partnerom SAPF je spoločnosť Telefónica O2 Slovakia, ktorú na tlačovej konferencii zastupovala Martina Hrivnáková: "Sme veľmi radi, že sme sa zapojili do tohto projektu už od začiatku. Zástupcovia SAPF majú smelé plány, veľmi rýchlo napredujú, čo tak trochu charakterizuje aj našu firmu. Snažíme sa zameriavať na nové športy, nepreskúmané teritóriá."

Nachádzate sa tu:
Domov