Repčík pôjde do hôr za Gebrselassiem

Jozef Repčík v behu na 400 m počas halových majstrovstiev Slovenska v atletike
Jozef Repčík v behu na 400 m počas halových majstrovstiev Slovenska v atletike (Autor: TASR)
SITA|12. nov 2013 o 14:23

Jozef Repčík sa bude pripravovať v Etiópii v nadmorskej výške 2700 metrov nad morom.

BRATISLAVA. Strieborného medailistu z behu na 800 m zo svetovej univerziády 2013 v Kazani a finalistu majstrovstiev Európy 2012 v Helsinkách Jozefa Repčíka čaká na prelome novembra a decembra netradičná príprava na novú sezónu.

Ako prvý slovenský atlét si vyskúša tréningový kemp Haileho Gebrselassieho v Yaya Village v nadmorskej výške 2700 m v Etiópii.

Má finálové ambície

Celú prípravu bude Repčík ladiť k budúcoročnému vrcholu - majstrovstvám Európy v Zürichu, kde má na 800 m finálové ambície.

"So sústredením v podobnej nadmorskej výške nemá na Slovensku žiaden z bežcov skúsenosti, v minulosti to skúšali chodci. Jozefa to môže v kariére posunúť ďalej, ale môže aj na pol roka zastaviť," uviedol tréner Marcel Lopuchovský.

Repčík odlieta do Addis Ababy, ktorá je vzdialená len 11 km od Yaya Village, jeho kouč za ním poletí po aklimatizácii neskôr. Spoločne sa vrátia 19. decembra pred vyhlásením slovenského atléta roka. Slováci cestujú do Etiópie na pozvanie Poliaka Marcina Lewandowského, majstra Európy 2010 na 800 m.

V Yaya Village vybudoval Gebrselassie špičkové podmienky na tréning, v komplexe varia európski kuchári. Slováci sa pred odchodom nechali zaočkovať proti malárii, zimnici a ďalším exotickým chorobám, ak však nebudú chodiť do nižších oblastí, v nadmorskej výške 2700 m n. m. by ich už nemali postihnúť.

S limitom by nemal mať problém

Dvadsaťsedemročný rodák z Brezovej pod Bradlom vynechá halovú sezónu, aj keď pod strechou chce štartovať minimálne na majstrovstvách Slovenska.

"Všetko smerujeme na kontinentálny šampionát v Zürichu. S limitom by som nemal mať problém. Pre riziko zranenia vynechám halovú sezónu. Pred dvoma rokmi som bol na Európe vo finále, iné ciele nemôžem mať ani teraz. Skôr chcem ísť vyššie," tvrdí Jozef Repčík.

Minulý víkend získal člen skupiny Top Athletics manažéra Alfonsa Jucka medzi míliarmi bronz na majstrovstvách Slovenska v krose. Na šampionáte sa predstavil po štvortýždňovom tréningu. "Teším sa, že mám ďalšiu medailu z krosu. Vlani som bol strieborný. Na preteky som išiel z plnej prípravy," priznal Jozef Repčík.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Repčík pôjde do hôr za Gebrselassiem