Registrujem reči expertov, že súper je "dávačka" a podobné nezmysly, hovorí Wittner

Predstavenie Jozefa Wittnera organizáciou RFA
Predstavenie Jozefa Wittnera organizáciou RFA (Zdroj: RFA)
Vladimír Bilohuščin, Erik Brezovský|29. mar 2022 o 20:33

Prešovský odchovanec je na ceste za titulom RFA.

Už o necelé 2 mesiace nás čaká prvé veľké podujatie organizácie RFA. Na štartovke pritom nebude chýbať ani jeden z najlepších slovenských bojovníkov velterovej váhy FOZEF WITTNER. Ten si v troch kolách pod pravidlami MMA zmeria sily so skúseným maďarským bojovníkom Martinom Kaluczom.

Vy ste naposledy absolvovali veľmi ťažký súboj v Španielsku. Aké nové poznatky vám tento zápas dal?

Zápas v Španielsku mi dal veľmi veľa. Bol to jeden z mojich najťažších zápasov s kvalitným súperom, BJJ black beltom s druhým danom.

Bol to duel na plný počet kôl, kde som si musel siahnuť hlbšie, takže môj vlastný warm up som si zariadil nadštandardne.

Organizácia bola na vysokej úrovni hlavne platovo a celkovo prístupom. Určite sa tam chcem zase vrátiť, keď dostanem ponuku. Preto som vlastne vyhral (úsmev).

14. máj a zápas v RFA je za rohom. Ste už po poslednom zápase v tréningovom tempe?

V tréningu už som, ale jednotky rovnaké pochopiteľne nie sú, keďže hojím ešte zranenia z predchádzajúceho zápasu. Vo forme som stále, potom to už len opäť vyladíme.

Po takmer troch rokoch návrat na slovenskú pôdu. Chýbal vám ten pocit byť domácim? Či táto pozícia nehrá dôležitú rolu?

Tu hrá rolu skôr ten návrat pred plné haly na Slovensku, keďže tie kapacity boli dlho obmedzené. Určite sa na to veľmi teším.

Váš súper má taktiež ako vy za sebou 16 zápasov, no s bilanciou 8-8. V čom bude nebezpečný?

Už som zaregistroval reči múdrych expertov, že je to ‘dávačka‘ a podobné nezmysly. Je to v prvom rade skúsený postojár, takže budeme hľadať na neho kľúč. Okrem MMA zápasov ma veľmi veľa súbojov v K1 a tuším aj v thajskom boxe, takže nič jednoduché.

Môžeme očakávať po prípadnej výhre, že si vypýtate titulový zápas? Mnoho ľudí by vás rado videlo napríklad s českým Inkvizítorom.

Ja si nič pýtať nebudem, proste ten titul chcem a je mi jedno s kým.

Čo sa týka Broža, už raz som ho mal vyzvať v Ostrave, ale po zápase s Daťelinkom ho vynášali z klietky. Takže som musel na rýchlo plátať diery v plánoch pána Novotného a vyzval som Pukača.

Brož má tiež zápas, nech sa na neho sústredí a uspeje. Potom uvidíme, čo bude ďalej.

Rok 2022 je v plnom prúde. Máte za sebou 1 výhru a pred sebou spomínaný zápas. Máte plány, ako by malo vyzerať zvyšné obdobie?

Plán je taký, že chcem v tomto roku otočiť čo najviac zápasov.

No na scéne stále nie ste vnímaný ako ten, ktorý sa vo veľkom propaguje na sociálnych sieťach a vie z toho vyťažiť potrebnú popularitu. Sú vám tieto kroky “proti srsti“?

Na sociálne siete dávam len to, na čo mám chuť a ako to cítim. Kopu spoluprác odmietam, musím byť s nimi stotožnený, idem si svoje a ostatní má nezaujímajú.

A hlavne to, čo dávam na siete, taký som aj reálne, čo veľa ľudí nie je. A poviem pravdu, často už mlčím pri veľa témach, lebo v dnešnej dobe by ma už totálne zabanovali (smiech).

Na čo sa na podujatí RFA môžu diváci tešiť?

Robím všetko pre to, aby som nastúpil 14. mája v NTC Aréne a potešil ich víťazstvom. Misia je jasná, poďme do toho!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Registrujem reči expertov, že súper je "dávačka" a podobné nezmysly, hovorí Wittner