Real vysoko porazil Legiu, Juventus vyhral aj s červenou kartou

Real vyhráva o dva góly.
Real vyhráva o dva góly. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. okt 2016 o 06:54

Leicester vyhral s Kodaňou 1:0.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid zvládli rolu obrovských favoritov, keď v utorňajšom domácom súboji Ligy majstrov 2016/2017 zdolali Legiu Varšava presvedčivo 5:1.

Poľského šampióna "načal" v 16. minúte Gareth Bale a už o štyri minúty bolo 2:0 pre Real po vlastnom góle Tomasza Jodlowieca. Hostia nezložili zbrane a po faule Danila vo vlastnej šestnástke premenil jedenástku Miroslav Radovič. Drvivú prevahu domácich však ešte do prestávky podčiarkol tretím presným zásahom Marco Asensio. Po zmene strán upravili Lucas a Alvaro Morata na konečných 5:1.

Dortmund vyhral v Lisabone.
Dortmund vyhral v Lisabone. (Autor: TASR/AP)

Oslabený Dortmund triumfoval

Obhajca trofeje má po troch vystúpeniach v súťaži na konte sedem bodov a mieri za postupom do jarného osemfinále. V druhom utorňajšom zápase F-skupiny Borussia Dortmund, oslabená o viacerých hráčov vrátane kapitána Marcela Schmelzera, triumfovala na ihrisku Sportingu Lisabon 2:1 a vedie tabuľku pred Realom vďaka lepšiemu skóre. Tretí je Sporting (3 body), Legia s nulou na konte sa nachádza na jej chvoste.

FC Kodaň prehral v G-skupine s Leicesterom City 0:1. Slovenský reprezentant Ján Greguš sa dostal na ihrisko až v závere stretnutia v drese dánskeho šampióna, ktorý utrpel prvú prehru v skupine. Naopak, anglický majster opäť zabodoval naplno a navyše stále neinkasoval. Jeho triumf zariadil pred koncom prvého polčasu alžírsky krídelník Riyad Mahrez.

Juventus vyhral aj s červenou kartou

V konfrontácii H-skupiny medzi Olympiquom Lyon a Juventusom Turín sa zrodilo najtesnejšie víťazstvo sériového talianskeho majstra (0:1). Lyon sa mohol ujať vedenia v 35. minúte, lenže Alexandre Lacazette nepremenil jedenástku.

Leicester doma nejtesnejším možným spôsobom porazil Kodaň.
Leicester doma nejtesnejším možným spôsobom porazil Kodaň. (Autor: TASR/AP)

Krátko po zmene strán inkasoval druhú žltú kartu Mario Lemina a dostal hostí do náročnej situácie, ktorú však ustáli a zo Stade Gerland si napokon odviezli všetky body vďaka gólu Juana Cuadrada zo 76. minúty.

FC Sevilla horko-ťažko potvrdila pozíciu favorita, ale v Záhrebe napokon zdolala Dinamo 1:0 a spolu s Juventusom kraľuje tabuľke so 7 bodmi.

V E-skupine CSKA Moskva remizoval s AS Monaco 1:1, keď hostia zachránili aspoň bod po góle Bernarda Silvu v 87. minúte. V dueli Bayer Leverkusen - Tottenham Hotspur gól nepadol. Monaco je na čele s piatimi bodmi, nasleduje Tottenham (4), Leverkusen (3) a CSKA (2).

Tretie kolo skupinovej fázy pokračuje stredajšími zápasmi v skupinách A-D.

3. kolo skupinovej fázy LM 2016/2017 - sumáre - UTOROK:

E-skupina

Bayer Leverkusen - Tottenham Hotspur 0:0

Rozhodoval: Cakir (Tur.)

CSKA Moskva - AS Monaco 1:1 (1:0)

Góly: 34. Traore - 87. Silva. Rozhodoval: Strömbergsson (Švéd.)

Tabuľka:

1. AS Monaco 3 1 2 0 4:3 5

2. Tottenham Hotspur 3 1 1 1 2:2 4

3. Bayer Leverkusen 3 0 3 0 3:3 3

4. CSKA Moskva 3 0 2 1 3:4 2

F-skupina

Real Madrid - Legia Varšava 5:1 (3:1)

Góly: 16. Bale, 20. Jodlowiec (vl.), 37. Asensio, 68. Lucas, 84. Morata - 22. Radovič (z 11 m). Rozhodoval: Buquet (Fr.)

Legia dala jediný gól z penalty 

Sporting Lisabon - Borussia Dortmund 1:2 (0:2)

Góly: 67. Cesar - 9. Aubameyang, 43. Weigl. Rozhodoval: Skomina (Slovin.)

Tabuľka:

1. Borussia Dortmund 3 2 1 0 10:3 7

2. Real Madrid 3 2 1 0 9:4 7

3. Sporting Lisabon 3 1 0 2 4:4 3

4. Legia Varšava 3 0 0 3 1:13 0

G-skupina

FC Bruggy - FC Porto 1:2 (1:0)

Góly: 12. Vossen - 68. Layun, 90.+3 Silva (z 11 m). Rozhodoval: Tagliavento (Tal.)

Leicester City - FC Kodaň 1:0 (1:0)

Gól: 40. Mahrez. Rozhodoval: Rizzoli (Tal.)

/J. GREGUŠ (FC Kodaň) nastúpil v 87. min/

Tabuľka:

1. Leicester City 3 3 0 0 5:0 9

2. FC Kodaň 3 1 1 1 5:2 4

3. FC Porto 3 1 1 1 3:3 4

4. FC Bruggy 3 0 0 3 1:9 0

H-skupina

Olympique Lyon - Juventus Turín 0:1 (0:0)

Gól: 76. Cuadrado, ČK: 54. Lemina (Juventus) po druhej ŽK. Rozhodoval: Marciniak (Poľ.)

Dinamo Záhreb - FC Sevilla 0:1 (0:1)

Gól: 37. Nasri. Rozhodoval: Oliver (Angl.)

Tabuľka:

1. Juventus Turín 3 2 1 0 5:0 7

2. FC Sevilla 3 2 1 0 2:0 7

3. Olympique Lyon 3 1 0 2 3:2 3

4. Dinamo Záhreb 3 0 0 3 0:8 0

Online prenos - vybraný zápas: 

Liga majstrov Skupina F 2016/2017
18.10.2016 o 20:45
Real Madrid
5:1
(3:1, 2:0)
90+3 minúta
Ukončený
Légia Varšava
Prehľad
Góly: 16. Bale, 20. Jodłowiec (vla.), 37. Asensio, 68. L. Vázquez, 84. Morata – 22. Radović (pen.). ŽK: 63. Ronaldo (REA) – 51. Moulin (LEG), 62. Radović (LEG). Rozhodca: Ruddy Buquet (FRA).
Prenos
Real Madrid v dnešnom zápase potvrdil úlohu favorita. Bez väčších problémov zdolal Légiu Varšava 5:1. Napriek tomu mu v tabuľke stále patrí len druhé miesto, keďže aj Borussia Dortmund dnes bodovala naplno. V druhom polčase ešte prikrášlili výsledok zápasu striedajúci hráči Lucas Vázquez a Álvaro Morata. Poľský majster najmä v prvom polčase sympaticky bojoval, ale na hráčsku kvalitu súpera jednoducho nemal. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer.
90+3
Koniec zápasu.
90+2
Álvaro Morata je po svojom príchode na trávnik veľmi aktívny. Aj teraz vybojoval pred domácich rohový kop, ktorý môže znamenať ešte kozmetickú úpravu výsledku.
90+1
importantNa konci prvej z troch nadstavených minút sa dostal do šance Karim Benzema. V šestnástke si vytvoril priestor, no jeho hlavička mierila nad bránu.
90
Lucas Vázquez poslal do pokutového územia nepríjemný center. Poľská defenzíva ale loptu odvracia na rohový kop, ktorý sám zahrá spomínaný hráč.
89
Cristiano Ronaldo je dnes mimoriadne strelecky aktívny, no zrejme už gól nestrelí. Aj teraz sa dostal do šance, no jeho strela preletela okolo pravej žrde.
88
88
Tesne pred koncom zápasu budeme vidieť rohový kop aj na druhej strane. Cristiano Ronaldo pohotovo vystrelil z otočky, no Arkadiusz Malarz predviedol veľmi dobrý zákrok.
87
Michał Kucharczyk rozohral rohový kop svojho mužstva. Obrana jedenásťnásobného šampióna Ligy majstrov si ale bez problémov poradila.
86
Striedajúci Nemanja Nikolić mohol aspoň trocha zmierniť prehru poľského majstra. Presadil sa v súboji s Pepem, no jeho strelu vyráža Keylor Navas na roh.
85
Tak už len jeden gól delí madridský Real od toho, aby vyrovnal skóre zo svojho víkendového víťazstva nad Betisom Sevilla. Podarí sa mu to?
84
84
goalReal Madrid dal gól! Domáci tím zvyšuje svoje vedenie. Biely balet predviedol veľmi peknú rýchlu akciu, Cristiano Ronaldo posunul loptu na ÁLVARA MORATU a ten z vnútra šestnástky strieľa piaty gól svojho tímu.
83
importantCristiano Ronaldo si fantasticky narazil loptu s Karimom Benzemom. Francúz ho šikovnou prihrávkou uvoľnil do šance, no Portugalčan opäť minul bránu.
81
changePosledné striedanie zápasu. na lavičku náhradníkov si odchádza sadnúť Thibault Moulin a na posledných desať minút prichádza Michał Kopczyński.
80
changePosledné striedanie v podaní domáceho trénera. Na ihrisko prichádza aj chorvátsky špilmacher Mateo Kovačić, ktorý nahradil Marca Asensia.
79
importantCristiano Ronaldo mohol skórovať. Portugalčan sa dostal k strele z vnútra pokutového územia, ale jeho volej mieril vedľa brány Arkadiusza Malarza.
78
Akcia Légie Varšava nemôže pokračovať. V postavení mimo hry sa totiž ocitol český krajný obranca Adam Hloušek. Pri lopte sú tak domáci.
77
Z ľavej strany centroval do pokutového územia Lucas Vázquez. Svojim pasom hľadal Karima Benzemu, no ten sa proti presile obrancov nepresadil.
76
Álvaro Morata sa snažil preniknúť obranou hostí vďaka individuálnej akcii. Poľskí obrancovia ale boli pozorní a jeho akciu zmarili.
75
Štvrťhodina nám ostáva do konca dnešného zápasu. O víťazovi je síce dávno rozhodnuté, no dá sa predpokladať, že domáci ešte nepovedali posledné slovo.
74
changeO pár sekúnd neskor striedajú hostia opäť. Tentokrát z ihriska odchádza strelec jediného gólu Miroslav Radović a a na jeho miesto prichádza Nemanja Nikolić.
73
changePrvýkrát v zápase strieda aj Légia Varšava. Na ihrisko prichádza Valerij Kazajšvili, no a v dnešnom zápase skončil Brazílčan Guilherme.
72
V krátkom časovom úseku zahral domáci tím dva rohové kopy. V oboch prípadoch bol exekútorom štandardnej situácie Toni Kroos, no Biely balet sa do zakončenia nedostal.
71
Adam Hloušek hrá dnes veľmi aktívne. Aj teraz si urobil na ľavej strane priestor a vystrelil. Bohužiaľ, jeho strelecký pokus minul bránu domáceho tímu.
70
Do konca dnešného stretnutia ešte ostáva približne 20 minút. Real Madrid má situáciu absolútne pod kontrolou a drží loptu na svojich kopačkách.
69
Madridský Real sa opäť dostáva na víťaznú vlnu. Po troch nerozhodných výsledkoch cez víkend jasne zdolal Real Betis 1:6 a k podobnému výsledku má nakročené aj dnes.
68
68
goalReal Madrid dal gól! Biely balet zrejme definitívne rozhoduje o osude dnešného zápasu. Akciu striedajúcich hráčov potiahol po ľavej strane Álvaro Morata, presným centerom našiel LUCASA VÁZQUEZA a ten volejom posiela loptu do siete.
66
Álvaro Morata sa okamžite po príchode na trávnik dostal k strele. Jeho pokus spoza pokutového územia ale mieril nad bránu Arkadiusza Malarza.
65
Hostia mali výhodu rohového kopu. Ten z pravej strany zahral Guilherme, no svojim centrom nenašiel nikoho v pokutovom území Realu Madrid.
64
changeV rýchlom slede nasleduje aj druhé striedanie domáceho tímu. Na trávnik prichádza španielsky útočník Álvaro Morata, ktorý nahradzuje Garetha Balea.
63
changePrvé striedanie v podaní domáceho trénera. Zinedine Zidane posiela na trávnik Lucasa Vázqueza, ktorý nahradil kolumbíjskeho záložníka Jamesa Rodrígueza.
63
63
yellowCardŽltú kartu v dnešnom zápase dostáva aj Cristiano Ronaldo. Portugalčan išiel do súboja úplne zbytočne na hrane rizika a takisto je potrestaný.
62
yellowCardMiroslav Radović sa teraz prezentoval veľmi škaredým zákrokom na Toniho Kroosa. Hlavný rozhodca nemal inú možnosť a Srbovi udeľuje žltú kartu.
61
Hra sa nám prelieva z jednej strany na druhú a divákom sa tento zápasu jednoznačne musí páčiť. Favorit zápasu je ale zatiaľ na tom oveľa lepšie, keďže vedie o dva góly.
60
Hodinu hru nám ukončila nepresná hlavička v podaní Jakuba Czerwińskeho. Ten po priamom kope vyskočil zo všetkých hráčov najvyššie, no Keylor Navas nemusel zasahovať.
59
James Rodríguez si počínal nedovolene, a tak bude mať Légia Varšava výhodu priameho kopu. Loptu pošle do šestnástky aktívny Thibault Moulin.
58
Hosťom chýba vo finálnej fáze väčší pokoj. Aj teraz sa Bartosz Bereszyński predral do pokutového územia, no jeho prihrávka našla len Pepeho.
57
Adam Hloušek si vytvoril priestor a z ľavej strany poslal nebezpečnú loptu do súperovej šestnástky. Všetko ale vyriešil dnes spoľahlivý Raphaël Varane.
56
Brazílčan Guilherme skúsil svoje šťastie strelou z veľkej diaľky. Keylor Navas ale nemusel zasahovať, a tak bude nasledovať len odkop od brány.
55
Gareth Bale predviedol peknú individuálnu akciu. Z hranice pokutového územia vystrelil, no teraz treba pochváliť Thibaulta Moulina, ktorý jeho strelu zblokoval.
54
James Rodríguez sa dostal k strele spoza šestnástky. Jeho strelecký pokus bol ale zblokovaný. Cristiano Ronaldo ešte bojoval, ale len zbytočne fauloval brankára.
53
Raphaël Varane si teraz počínal nedovolene v strede ihriska. Légia Varšava sa snažila založiť rýchlu akciu, ale obrana Realu sa stihla zorganizovať.
52
Priamy kop z veľmi nádejnej pozície zahrával Cristiano Ronaldo. Portugalčanovi ale zakončenie absolútne nevyšlo, keďže trafil len múr.
51
51
yellowCardJames Rodríguez rozvinul rýchly protiútok domáceho tímu. Thibault Moulin ho zastavil len za cenu faulu a od hlavného rozhodcu dostáva žltú kartu.
50
50
Marcelo sa dostal k centru z pravej strany, no obrana poľského majstra si dokázala poradiť. Real Madrid ale naďalej pokračuje vo svojej aktivite.
49
importantToni Kroos vybojoval rohový kop, no brankár Arkadiusz Malarz loptu vyrazil mimo šestnástky. Tá sa ale veľmi rýchlo dostala spať a Karim Benzema mal veľkú šancu skórovať. Jeho strelu ľavačkou ale brankár vyrazil.
48
Real Madrid má v úvode druhého polčasu jasnú územnú prevahu. Zatiaľ ale kombinuje príliš ďaleko od brány súpera, a tak sa Légia Varšava nemusí obávať ďalšieho gólu.
47
Marcelo rozbehol dobrú akciu madridského tímu, no jeho prihrávka na Cristiana Ronalda bola veľmi ťažká. Následne akciu hostí prerušuje taktickým faulom Pepe.
46
Hostia sa hneď v úvode dostali do náznaku šancu. Center z pravej strany ale upratal do bezpečia Toni Kroos a následne bol faulovaný obranca Marcelo.
46
Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas nám priniesol skutočne zaujímavé futbalové divadlo. Videli sme v ňom celkovo štyri góly, z toho až tri v priebehu šiestich minút. Najskôr otvoril skóre zápasu Gareth Bale a následne si nešťastný vlastný gól strelil aj Tomasz Jodłowiec. Poľský majster kontroval premenenou penaltou Miroslava Radovića, no napriek tomu prehráva o dva góly. V 37. minúte sa totiž zapísal do streleckej listiny aj Marco Asensio. Druhý polčas sa začne približne o 21:45 hod.
45
Prvý polčas sa skončil.
44
Prvý polčas sa nám pomaly chýli k svojmu záveru. Real sa dostal do ďalšej nádejnej akcie, ale Karim Benzema si s Cristianom Ronaldom nerozumel.
43
Myslím, že to bol Adam Hloušek, kto poslal z ľavej strany nebezpečný center do pokutového územia. Marcelo si ale situáciu postrážil a Guilhermeho do zakončenia nepustil.
42
Vzrušenie na štadióne bolo tentokrát zbytočné. Danilo sa síce dostal k centru z pravej strany, ale ešte predtým ho asistent rozhodcu nachytal v ofsajde.
41
Bartosz Bereszyński si teraz splnil svoje obranné povinnosti. Karim Benzema sa k centru nedostal, a tak domáci budú pokračovať v akcií len vhadzovaním.
40
Ďalšia nevydarená akcia Realu. Tentokrát práve Karim Benzema hľadal kolmou prihrávkou portugalského kanoniera, no ten bol dobre bránený.
39
Cristiano Ronaldo chcel šikovným oblúčikom nájsť v pokutovom území Karima Benzemu. Portugalčan ale loptu dobre netrafil, a tak končí len u poľského brankára.
38
Biely balet pokračuje vo svojom zlepšenom výkone. V dnešnom zápase má jasnú územnú prevahu a musíme uznať, že vedie zaslúžene.
37
37
goalReal Madrid dal gól! Biely balet odskakuje svojmu súperovi opäť na rozdiel dvoch gólov. Danilo poslal dobrý pas na Cristiana Ronalda, ten posunul loptu na MARCA ASENSIA a ten z hranice nemal problém skórovať.
35
Michał Kucharczyk bol v strede ihriska faulovaný, a tak pri lopte ostanú futbalisti poľského majstra. Nedovoleným zákrokom sa previnil obranca Danilo.
34
Pepe posielal dlhú loptu dopredu, no jeho pas nebol úspešný. Pre loptu si v pohode prišiel brankár Arkadiusz Malarz, ktorý dnes už dvakrát inkasoval.
33
James Rodríguez posielal center smerom na Karima Benzemu. Francúzsky útočník bol ale dobre bránený. Loptu odhlavičkoval do bezpečia Jakub Rzeźniczak.
32
Exekútorom priameho kopu nebol nikto iný ako Cristiano Ronaldo. Portugalčan pekne obstrelil múr, no jeho pokus Arkadiusz Malarz vyrazil.
31
Karim Benzema si spracoval loptu na hranici šestnástky a pokúšal sa vystreliť na bránu hostí. Bartosz Bereszyński jeho strelu najskôr zblokoval, no následne 23 metrov od brány aj zbytočne fauloval.
30
Po rohovom kope sa dostal do zakončenia mladý španielsky futbalista Marco Asensio. Jeho strela z hranice šestnástky bola prudká, no mierila tesne nad bránu.
29
Hostia zahrali rohový kop nakrátko, ale do šance sa nedostali. Na druhej strane budú po aktivite Marcela zahrávať štandardnú situáciu aj domáci.
28
Bartosz Bereszyński poslal do šestnástky súpera nebezpečný center. Miroslav Radović nebol ďaleko od zakončenia, no dobre odvrátil loptu na roh Danilo.
27
Karim Benzema adresoval z ľavej strany pas na Cristiana Ronalda. Ten sa ale do zakončenia nedostal a navyše nepríjemne pristúpil nohu Jakubovi Rzeźniczakovi.
26
Marcelo bol aktívny aj na druhej strane ihriska. Jeho center z ľavej strany ale stihol odvrátiť vracajúci sa obranca Bartosz Bereszyński.
25
Český obranca Adam Hloušek poslal z ľavej strany nebezpečný center do domáceho pokutového územia. Marcelo loptu neodvrátil, no napriek tomu hostia nezakončili.
24
importantKarim Benzema sa dostal do šance! Z vnútra šestnástky predviedol parádny half-volej, ale brankár Arkadiusz Malarz jeho strelu vytesnil vedľa brány.
23
Sledujeme výborný zápas, ktorému nechýbajú ani góly. Videli sme ich už tri a som si istý, že ešte nejakých gólov sa v Madride dočkáme.
22
22
goalLégia Varšava dala gól! Hosťom sa podarilo skorigovať vývoj dnešného zápasu a v tohtoročnej edícii Ligy majstrov zaznamenávajú svoj prvý gól. Pokutový kop bez najmenších problémov premenil srbský útočník MIROSLAV RADOVIĆ, ktorý poslal loptu k ľavej žrdi.
21
importantPokutový kop pre hostí! Légia Varšava má obrovskú šancu skorigovať náskok svojho súpera. Nedovoleným zákrokom sa previnil brazílsky obranca Danilo a hlavný rozhodca rezolútne ukazuje na biely bod.
20
20
goalReal Madrid dal gól! Smolný moment pre poľského majstra. Karim Benzema rozvinul akciu na ľavej strane a spätnou prihrávkou našiel Marcela. Ten vystrelil z prvej, no loptu nešťastne tečoval do vlastnej brány Tomasz Jodłowiec.
18
Cristiano Ronaldo si to chystal na strelu, ale pomerne prekvapujúco ešte hľadal na ľavej strane nabiehajúceho Marcela. Pred ním ale dobre zasiahol obranca Bartosz Bereszyński.
17
Légia Varšava musí byť z tohto priebehu zápasu poriadne frustrovaná. Mala dve veľké šance streliť prvý gól zápasu, no z nenápadnej akcie inkasuje.
16
16
goalReal Madrid dal gól! Biely balet síce zatiaľ nepredvádza najlepší výkon, no napriek tomu sa dostáva do vedenia. GARETH BALE dostal loptu na pravej strane, kľučkou sa zbavil českého obrancu Adama Hloušeka a technickou strelou k vzdialenejšej žrdi skóruje.
15
Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu a musíme konštatovať, že väčšie šance na skórovanie mali rozhodne hostia. Madridčania sa zatiaľ herne hľadajú.
14
James Rodríguez adresoval z pravej strany center smerujúci na Cristiana Ronalda. Portugalčan ale bol hlboko za obrannou líniou súpera, a tak sa píska ofsajd.
13
Na druhej strane sa dostal do streleckého zakončenia Gareth Bale. Ten ale ani tentokrát netrafil bránu hostí. Légia predvádza zatiaľ sympatický výkon.
12
importantLégia Varšava mohla otvoriť skóre dnešného zápasu! Vadis Odjidja-Ofoe sa dostal k strele z vnútra pokutového územia, ale trafil len pravú žrď Navasovej brány.
11
Útočná akcia hosťujúceho mužstva nemôže pokračovať ďalej. Asistent hlavného rozhodcu totiž signalizuje postavenie mimo hry, v ktorom bol Miroslav Radović.
10
Na konci úvodnej desaťminútovky musel zasahovať Arkadiusz Malarz. K strele z vnútra šestnástky sa dostal Karim Benzema, no skóre zápasu neotvoril.
9
importantPrvú šancu zápasu mali prekvapujúco hostia. Rýchly brejk poľského majstra podporil Tomasz Jodłowiec a práve on mohol otvoriť skóre zápasu. Jeho strelu ale Keylor Navas reflexívne vyráža.
8
Po centri z ľavej strany zakončoval strelu z prvej Gareth Bale. Waleský reprezentant ale tesne minul bránu, a tak bude odkopávať Arkadiusz Malarz.
7
Madridčania sa po rohovom kope do zakončenia nedostali. Naopak, futbalisti Légie Varšava sa dostali do brejku a ich aktivita vyvrcholila propagačnou strelou Thibaulta Moulina.
6
V krátkom časovom úseku sa dostal k druhej strele Cristiano Ronaldo. Tentokrát bola jeho strela zblokovaná, a tak Gareth Bale rozohrá ďalší roh.
5
Portugalský futbalista trafil len dobre postavený múr poľského majstra. Následne ale zabojoval Karim Benzema, a tak bude nasledovať rohový kop.
4
Cristiano Ronaldo bol faulovaný, približne 25 metrov od brány súpera. Sám si už postavil loptu na miesto priestupku a zrejme ju pošle smerom na bránu.
3
James Rodríguez poslal kolmú prihrávku na nabiehajúceho obrancu Danila. Brazílčan už ale loptu nezachytil na hracej ploche, a tak nasledovať bude odkop.
2
Prvýkrát musel zasahovať aj domáci brankár Keylor Navas. Ten ale bez najmenších problémov kryje center, ktorý na neho smeroval z ľavej strany.
1
Úvodný výkop zápasu mal madridský veľkoklub, ktorý je jasným favoritom dnešného zápasu. V prvej útočnej akcii ale neuspel, keďže lopta je v moci brankára Arkadiusza Malarza.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Real Madrid CF: Navas – Danilo, Pepe, Varane, Marcelo (C) – Asensio, Kroos, James Rodríguez – Bale, Benzema, Ronaldo.
Náhradníci: Casilla – Carvajal, Nacho Fernández, Kovačić, L. Vázquez, Morata, Isco.

Légia Varšava: Malarz – Bereszyński, J. Czerwiński, Rzeźniczak (C), Hloušek – Jodłowiec, Moulin – Guilherme, Odjidja-Ofoe, Kucharczyk – Radović.
Náhradníci: Cierzniak – M. Dąbrowski, Kazajšvili, Nikolić, Kopczyński, Hämäläinen, Broź.

Rozhodca: Ruddy Buquet (FRA).
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z futbalovej Ligy majstrov. Tentokrát sa pozrieme do španielskeho Madridu, kam zavíta poľský majster Légia Varšava. Pod dohľadom Ruddyho Buqueta sa zápas začne v tradičnom čase o 20:45 hod.

REAL MADRID

Real Madrid je úradujúcim šampiónom starého kontinentu a v tejto sezóne má jednoznačný cieľ, obhájiť svoj milánsky triumf. Nový ročník začal víťazstvom nad lisabonským Sportingom, hoci päť minút pred koncom ešte najtesnejším rozdielom prehrával. V samotnom závere ale strhol zápas na svoju stranu, keď sa strelecky presadili Cristiano Ronaldo a Álvaro Morata. V druhom stretnutí Madridčania už naplno nebodovali, keď v nemeckom Dortmunde remizovali 2:2. Zatiaľ im v F-skupine patrí priebežné druhé miesto, no postup by im nemal ujsť. Zverenci Zinedina Zidana sa na dnešný zápas naladili víťazne, keď na pôde Betisu Sevilla triumfovali jasne 1:6. Do streleckej listiny sa zapísalo až päť rôznych hráčov a jediným viacgólovým strelcom bol Isco. Francúzsky tréner dnes nebude môcť rátať so zraneným triom Sergio Ramos, Luka Modrič a Casemiro.

LEGIA VARŠAVA

Légia Varšava postúpila do skupinovej fázy Ligy majstrov po dlhých 21 rokoch. V predkolách vyradila aj slovenský Trenčín, ale medzi európskou smotánkou sa jej zatiaľ absolútne nedarí. V domácom prostredí podľahla Dortmundu 0:6 a následne nestrelila gól ani v hlavnom meste Portugalska. So skóre 0:8 patrí poľskému majstrovi posledné miesto v skupine a jeho šance na postup sú už len v rovine teórie. Zverencom trénera Jaceka Magieru sa v tejto sezóne vôbec nedarí, keďže vo všetkých súťažiach vyhrali len 6 z 22 stretnutí. Najväčším útočným tromfom by mal byť Nemanja Nikolics, ktorý svojimi gólmi dostal klub do milionárskej súťaže. Veľkou nepríjemnosťou je zranenie poľského reprezentačného obrancu Michala Pazdana, ktorý si na štadióne Santiaga Bernabeua nezahrá. Zaujímavosťou je, že na španielskej pôde Légia Varšava ešte nikdy v súťažnom zápase nevyhrala.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real vysoko porazil Legiu, Juventus vyhral aj s červenou kartou