Real Madrid získal nórsky supertalent Martina Ödegaarda

Martin Ödegaard hral aj za reprezentáciu - ako najmladší nórsky futbalista v histórii.
Martin Ödegaard hral aj za reprezentáciu - ako najmladší nórsky futbalista v histórii. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. jan 2015 o 09:02

O talentovaného futbalistu sa zaujímalo viacero popredných európskych klubov - napríklad Bayern Mníchov, FC Liverpool či Arsenal Londýn.

MADRID. Španielsky klub Real Madrid získal talentovaného nórskeho futbalistu Martina Ödegaarda. Potvrdila to oficiálna stránka úradujúceho víťaza Ligy majstrov.

Šestnásťročného stredopoliara, ktorý naposledy obliekal dres nórskeho Stromsgodset IF, by mal klub predstaviť vo štvrtok po lekárskych testoch.

Podľa nórskeho periodika Drammens Tidende sa obe strany dohodli na 3,5-ročnom kontrakte. Detaily zmluvy zatiaľ nie sú známe, aj keď španielske médiá informovali, že Real zaplatí za mladíka približne tri milióny eur.

Ödegaarda považujú odborníci za jeden z najväčších talentov svetového futbalu. Záujem oňho malo viacero popredných európskych klubov. Napríklad Bayern Mníchov, FC Liverpool či Arsenal Londýn.

Svojimi výkonmi si vypýtal aj miesto v národnom tíme. Vo veku 15 rokov sa stal vôbec najmladším nórskym reprezentantom.

"Dôvod, prečo som si vybral Real je ten, že je to klub, ktorý mi ponúkol najlepšiu šancu zlepšovať sa a rásť ako hráč. A v najlepších podmienkach ako na ihrisku tak aj mimo neho. Túžim sa stať takým dobrým hráčom, ako to len bude možné. V tomto momente nie je podstatné, či budem hrať v prvom mužstve alebo za rezervu," povedal Nór.

Martin Ödegaard to s loptou naozaj vie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Real Madrid získal nórsky supertalent Martina Ödegaarda