Real dosiahol najvyššie víťazstvo u súpera, Ronaldo je spokojný aj s druhým miestom

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. nov 2017 o 07:47

V prestížnej európskej lige ďalej nepostúpi Borussia Dortmund.

NIKÓZIA. S chabou vizitkou jedného víťazstva z ostatných štyroch zápasov zavítali futbalisti Realu Madrid do cyperskej Nikózie na piate stretnutie skupinovej fázy Ligy majstrov 2017/2018. V ňom si však výrazne napravili chuť.

Víťazstvom 6:0 nasledovali Tottenham Hotspur do osemfinále ako druhý tím z H-skupiny. Zároveň vyradili z postupovej hry Borussiu Dortmund, nemecký tím doma prehral práve s Tottenhamom (1:2).

Šesť gólov, štyria strelci

Dva góly Karima Benzemu v prvej časti hry (predtým neskóroval v šiestich zápasoch - pozn.), dva góly Cristiana Ronalda v druhom polčase, k tomu parádny volej Luku Modriča a tiež presný zásah Nacha znamenali najvyššie víťazstvo Realu v Lige majstrov na trávniku súpera.

Obhajca titulu postúpil do vyraďovacej fázy Ligy majstrov dvadsiaty druhýkrát v neprerušenej sérii.

"Prišli sme si do Nikózie po postup a úlohu sme splnili. Bola to vydarená noc v našom podaní, takže sme spokojní," vravel po stretnutí francúzsky tréner Realu Madrid Zinedine Zidane.

Jeho krajan Benzema na otázku, či ho teší ukončenie gólového pôstu poznamenal: "Hrať v útoku neznamená zakaždým len strieľať góly. Keď môžem pomôcť spoluhráčom dobrou prihrávkou alebo pohybom, rád to urobím. Dnes som mal šťastie, že som dvakrát skóroval a mohol týmto spôsobom pomôcť svojmu mužstvu."

Ronaldo: Aj druhé miesto je dobré

Najvýraznejšia osobnosť súčasného Realu Cristiano Ronaldo v dvanástich kolách najvyššej španielskej súťaže len raz skóroval, ale v Lige majstrov si to zatiaľ úspešne vynahrádza.

Dva presné zásahy z Nikózie znamenajú zvýšenie počtu gólov v aktuálnej sezóne Ligy majstrov na osem a upevnenie si líderskej pozície medzi kanoniermi.

Tridsaťdvaročný Portugalčan má na konte skvelých 113 gólov v súčte všetkých svojich vystúpení v Lige majstrov, v elitnej klubovej súťaži skóroval deväťkrát z ostatných desiatich zápasov.

"Postupovú úlohu sme splnili a k šiestim pekným gólom pridali aj výbornú hru. Takto musíme pokračovať. Druhé miesto v skupine je dobré, keďže Tottenham si zaslúži byť jej víťazom," povedal Ronaldo po stretnutí, citoval ho web UEFA.

Niekdajší hráč Manchestru United a Sportingu Lisabon sa v tohtosezónnej skupinovej fáze Ligy majstrov strelecky presadil vo všetkých piatich dueloch, čo v minulosti dokázali iba dvaja hráči - Alessandro Del Piero v sezóne 1995/1996 a Sergij Rebrov v ročníku 1997/1998.

APOEL má stále šancu na Európsku ligu

Real Madrid ani pred rokom nevyhral svoju skupinu v Lige majstrov, ale neskôr opäť ovládol celú súťaž. Ak v tejto sezóne dovŕši víťazný hetrik, stane sa prvým tímom od roku 1976 a rovnakého počinu Bayernu Mníchov.

Ajax Amsterdam dokázal to isté v rokoch 1971 - 1973 a Real Madrid na samom začiatku súťaže známej vtedy pod menom Európsky pohár majstrov triumfoval dokonca päťkrát v sérii (1956 - 1959).

Stále platí, že cyperský zástupca APOEL Nikózia nezvíťazil v Lige majstrov od roku 2012. V aktuálnej tabuľke H-skupiny má na konte dva body za dve remízy, ale stále šancu na tretiu priečku a jarné pokračovanie v Európskej lige.

"V našej hre proti Realu boli chyby, ktoré sme predtým nerobili. V našom poslednom zápase sa im budeme snažiť zabrániť," povedal tréner APOEL-u Giorgos Donis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real dosiahol najvyššie víťazstvo u súpera, Ronaldo je spokojný aj s druhým miestom