Tatar chce Američanom znechutiť hru, Hudáčka zlomila choroba

Slovenský hokejista Tomáš Tatár (C) a brankár Patrik Rybár počas tréningu slovenskej reprezentácie deň pred začiatkom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019.
Slovenský hokejista Tomáš Tatár (C) a brankár Patrik Rybár počas tréningu slovenskej reprezentácie deň pred začiatkom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019. (Autor: Jozef Jakubčo SME)
Marián Szűcs|9. máj 2019 o 17:41

Chorý Hudáček proti USA hrať nebude.

KOŠICE. Tréneri reprezentácie s ním rátali na pozíciu centra v druhom útoku, minimálne v úvodnom zápase na majstrovstvách sveta proti USA však Libor Hudáček nenastúpi. Zlomila ho choroba.

„Keď som sa v pondelok zobudil, mal som zapálené dutiny, nemohol som dýchať a od bolesti ani prehĺtať,“ opisoval Hudáček.

Vo štvrtok síce absolvoval tréning, ale hneď po ňom vedel, že proti Američanom nenastúpi.

„Cítim sa zle, beriem silné antibiotiká. Nemal by som ani trénovať, ale riskol som to. Neviem, či budem môcť hrať v sobotu proti Fínom. Uvidím, ako sa budem cítiť,“ naznačil.

Tréning reprezentácie Slovenska pred zápasom proti USA: fotogaléria

9.5.2019

Sekera: Žiadne veľké očakávania

Ostatní hráči sú v poriadku a tešia sa, že turnaj sa už začína. „Konečne, príprava bola dlhá,“ reagoval útočník Tomáš Tatar.

„Dúfam, že nebudeme nervózni z atmosféry. Treba to dať bokom a ukázať to najlepšie, čo je v nás,“ doplnil.

Kapitán slovenského tímu Andrej Sekera tvrdí, že napätie v tíme necíti.

„Žiadna nervozita. Mladší hráči si to skôr užívajú a sú natešení, že majstrovstvá sú doma a môžu sa ukázať,“ naznačil Sekera.

Pred úvodným zápasom proti Američanom si žiadny veľký príhovor v kabíne nepripravuje.

„Netreba veľa hovoriť. Každý si uvedomuje, kde sme. Žiadne veľké očakávania. Vieme, na čo máme, a to ideme hrať,“ poznamenal kapitán národného tímu.

Tatar chce znechutiť Američanov

Tatar priznáva, že favoritom prvého súboja budú Američania.

„Musíme rešpektovať, že hokejová kvalita je na ich strane. Majú nabitú zostavu, najsilnejšiu za posledné roky. Bude to pre nás skvelý test,“ priznal útočník Montrealu.

Slovenský tím má podľa neho jedinú šancu. „Pracovať, pracovať, pracovať,“ vravel.

„Musíme im hokej čo najviac znechutiť a premieňať svoje šance. Hrať systémovo, disciplinovane, bojovať. Tak, aby ich to prestalo baviť. To je cesta ako udolať dobré mužstvá,“ naznačil Tatar.

MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019.
MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019. (Autor: SME - Miro Mezei)
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Tatar chce Američanom znechutiť hru, Hudáčka zlomila choroba