Staňa: Čajkovič mal už v minulosti zdvihnuté varovné prsty, nepoučil sa

Rastislav Staňa si užíva prácu trénera brankárov.
Rastislav Staňa si užíva prácu trénera brankárov. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|12. jan 2021 o 19:45

Aký bude nový ročník NHL?

Bol prvým slovenským brankárom, ktorému sa v NHL podarilo vychytať víťazstvo. V najslávnejšej lige sveta však odohral len šesť zápasov v drese Washingtonu.

Výrazné úspechy dosiahol s reprezentáciou. Má titul majstra sveta i bronzovú medailu. Brankársku kariéru ukončil RASTISLAV STAŇA pred dovŕšením 35 rokov. Dôvodom boli problémy so srdcom.

Pri hokeji však ostal. Je trénerom brankárov pri reprezentačnej dvadsiatke. Jeho snom je vychovať gólmana, ktorého draftuje tím NHL.

Nová sezóna NHL štartuje s viacerými zmenami, ktoré si vynútila pandémia. Čo bude pre hráčov aj fanúšikov najväčším špecifikom nového ročníka?

Vznikli nové divízie a keďže budú hrať niektoré tímy proti sebe častejšie, môže to medzi hráčmi iskriť. O to zaujímavejšie môžu byť zápasy aj pre fanúšikov. Navyše tímy budú mať program extrémne nahustený. Je teda vyššie riziko zranení.

Po štrnástich sezónach zmenil pôsobisko obranca Zdeno Chára. V Bostone bol kapitánom. Bude mať vo Washingtone odlišnú rolu?

V prvom rade tam môže priniesť obrovské skúsenosti. Pre mladších hráčov bude veľkou inšpiráciou najmä svojím prístupom k tréningom a tvrdou prácou.

Na ľade už určite nebude dostávať toľko priestoru ako v čase, keď bol výkonnostne na vrchole. Svojou vodcovskou povahou však stále dokáže naštartovať mužstvo a byť platným hráčom.

Myslím si, že pred Zdenom bude mať rešpekt aj kapitán tímu Ovečkin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Staňa: Čajkovič mal už v minulosti zdvihnuté varovné prsty, nepoučil sa