23.05.2022 | Skupina B
23.05.2022 | Sk. B
5 - 3
(0:1, 0:1, 5:1)

Rakúsko zvládlo obrat na poslednú chvíľu. Zachraňuje sa medzi elitou

Rakúsko v zápase s Veľkou Britániou na MS v hokeji 2022
Rakúsko v zápase s Veľkou Britániou na MS v hokeji 2022 (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|23. máj 2022 o 21:41 (aktualizované 23. máj 2022 o 23:21)

Rakúsko dnes zdolalo Veľkú Britániu na MS v hokeji 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2022 - skupina B

Rakúsko - Veľká Británia 5:3 (0:1, 0:1, 5:1)

Góly: 45. Wukowits (Schneider, Raffl), 48. Heinrich (Haudum, Kasper), 52. Nissner (Raffl), 59. Raffl (Schneider, Nissner), 60. Schneider (Heinrich, Nissner) - 20. Myers (Neilson, Richardson), 22. Dowd (Neilson), 47. Neilson

Rozhodcovia: Frandsen (Dán.), Nord (Švéd.) - Merten (Nem.), Obwegeser (Švajč.), vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3321 divákov

Rakúsko: Starkbaum - Maier, Unterweger, Zündel, Heinrich, Wolf, Hackl, Kirchschläger, Wimmer - Kasper, Haudum, Ganahl - Schneider, Nissner, Raffl - Huber, Wukovits, Lebler - Feldner, Achermann, Schwinger

Veľká Británia: Bowns - Richardson, Tetlow, D. Phillips, O'Connor, S. Jones, Ehrhardt, Batch - Mosey, Conway, Perlini - Dowd, Neilson, Lake - J. Phillips, Myers, Hook - Ferrara, Davies, Lachowicz

TAMPERE. Hokejisti Veľkej Británie vypadli z elitnej kategórie majstrovstiev sveta. V priamom súboji o udržanie sa podľahli v B-skupine Rakúsku 3:5.

Pre oba tímy to bol záverečný duel na šampionáte vo Fínsku.

Briti potrebovali na zotrvanie medzi elitou vyhrať za tri body a väčšinu duelu boli k dosiahnutiu tohoto cieľa blízko. Po góle Neilsona viedli ešte v 47. min 3:1, no Rakúšania skórovali štyrikrát v záverečných 12 minútach.

Pozrite si tiež kompletný program turnaja a aktuálne tabuľky.

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2022

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Rakúsko - Veľká Británia na MS v hokeji 2022

I. tretina:

Briti hrali od úvodu aktívnejšie. Brankár Starkbaum sa výrazne zapotil počas prvej presilovky, ktorú hrali ostrovania v 9. min.

Neprekonali ho Lake a ani Nelson. Ihneď po vyrovnaní počtu hráčov na ľade musel vytiahnuť ďalší zákrok proti Conwayovi. Gól visel na vlásku a postaral sa o neho Myers. Sieť rozvlnil v poslednej minúte tretiny počas druhej presilovej hry Britov.

II. tretina:

Pohodlnejší dvojgólový náskok zabezpečil Britom 117 sekúnd po štarte druhej tretiny Dowd. Útočnik Sheffieldu pripomenul, kde vznikol futbal, a puk do siete "usmernil" nohou. Rakúšanom išlo o "život", no tlak z ich strany neprichádzal.

Naopak, hráči Veľkej Británie hrozili z rýchlych protiútokov. Starkbaum musel zlikvidovať šance Moseyho, Myersa i Conwaya.

III. tretina:

V tretej tretine Rakúšanom svitla nádej, keď Wukovits v 45. min využil presilovku. Briti nespanikárili a už o dve minúty opäť viedli o dva góly, z úniku skóroval Neilson.

Ich kvalitný výkon napokon vyšiel nazmar a v záverečných 12 minútach duelu prišli o všetko. Heinrich v 48. min prestrelil obranu a znížil na 2:3.

Vyrovnávajúci gól na 3:3 dal Nissner so šťastím, keď sa natlačil pred bránku, Bowns jeho pokus vyrazil, no puk sa odrazil opäť do tela rakúskeho útočníka a skončil v sieti.

Briti museli skórovať, no ešte sa ani nedostali k power play, keď 66 sekúnd pred koncom skóroval po buly v útočnom pásme Raffl a Rakúšania viedli 4:3. Záverečnú poistku dal potom do prázdnej brány Schneider.

Hlasy po zápase Rakúsko - Veľká Británia na MS v hokeji 2022:

/zdroj: IIHF/

Thomas Raffl, kapitán Rakúska: "Tréneri nám počas druhej prestávky nemuseli nič hovoriť. Mali sme pred sebou posledných 20 minút celej sezóny. Každý z hráčov vedel, že v lete bude hodnotiť sezónu a nikto nebude chcieť premýšľať o tom, čo sa dalo urobiť lepšie. Našťastie, našli sme svoju hru a podarilo sa nám zvíťaziť."

Dallas Ehrhardt, obranca Veľkej Británie: "Na tomto turnaji sme videli niekoľkokrát, že žiaden náskok nemusí znamenať úspech a nie je koniec, kým nezaznie záverečná siréna. Klobúk dolu pred súperom. Bojovali tvrdo a dosiahli, čo chceli. My sme makali, no nestačilo to."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Rakúsko zvládlo obrat na poslednú chvíľu. Zachraňuje sa medzi elitou