Rajičovej by dal tréner jednotku. Mala najťažšiu sezónu, vraví otec

Nicole Rajičová počas svojej jazdy.
Nicole Rajičová počas svojej jazdy. (Autor: SITA)
Miloslav Šebela|29. jan 2017 o 16:12

Slovenská krasokorčuliarka sa na majstrovstvách sveta pokúsi vybojovať si miestenku na olympijské hry do Pjongčangu.

BRATISLAVA. Začiatok sezóny nenasvedčoval tomu, že by Nicole Rajičová mohla pomýšľať na životný výsledok. Trápilo ju zdravie. K zápalu priedušiek sa pridali problémy s chrbticou. Nemohla naplno trénovať, na Grand prix v Sappore a v Moskve bolo na nej vidno, že na konci jázd jej chýbajú sily.

Na minulotýždňových majstrovstvách Európy v Ostrave však zažiarila a vybojovala skvelé šieste miesto. Žiadna Slovenka nemá z ME lepší výsledok.

„Konečne som sa dočkala. Som so sebou veľmi spokojná a som rada, že som spojila po dlhšom čakaní dobre predvedený krátky program aj voľnú jazdu na jednej súťaži. Už na ľade som cítila, že je to fajn. Počas jazdy som na nič nemyslela, len som si opakovala - dýchaj, dobre, choď ďalej, máš to, len nespadni," hovorila 21-ročná Rajičová. V piatkovom voľnom programe predviedla jedenásť skokov.

Celkový počet bodov 179,7 je jej novým rekordom. „Aj ma prekvapilo, že som to takto dokázala. Som naozaj rada, že som to zvládla bez veľkých chýb. Potešilo ma, že aj súperky mi zablahoželali. Všetky mi to priali."

Dala by si jedna mínus

Za svoj výkon by si dala známku jedna mínus.

„Viem, že tam boli menšie chyby. Nebolo to perfektné, ale bolo to oveľa lepšie ako v predchádzajúcich súťažiach. Možno som prišla o päť až šesť bodov,“ odhadovala členka Športového centra polície.

Voľná jazda Nicole Rajičovej na ME v Ostrave.

Tréner Igor Krokavec aj otec Tom sa však zhodli, že za to, čo predviedla na šampionáte, by si zaslúžila jednotku. „Bola to asi jej najťažšia sezóna. Mala zdravotné problémy a veľmi ťažko sa jej pripravovalo. To, ako sa dokázala vyrovnať s problémami a nakoniec zajazdiť, bolo skvelé,“ vravel otec Tom.

„Naozaj si zaslúži jednotku. Za to všetko, čo musela prekonať a na šampionáte sa dokázala sústrediť a zvládnuť dve výborné jazdy. Každý chce vždy viac, to je prirodzené, a viem, že Nicole má na viac, ale všetko musí prísť postupne. Tento výsledok nás posilní a môžeme na ňom stavať do budúcnosti.“

Nicole Rajičová.
Nicole Rajičová. (Autor: TASR)

Začať naplno a postupne pridávať

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Rajičovej by dal tréner jednotku. Mala najťažšiu sezónu, vraví otec