Rajičová si na ME ani ZOH nedáva konkrétne ciele, chce len zvládnuť všetko, čo má natrénované

Nicole Rajičová.
Nicole Rajičová. (Autor: SITA)
SITA|14. jan 2018 o 11:50

V polovici decembra ukončila prvý stupeň vysokoškolského štúdia.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka v krasokorčuľovaní Nicole Rajičová sa pred majstrovstvami Európy v Moskve na jeden deň zastavila v Bratislave, absolvovala jeden tréning a už v nedeľu popoludní zamierila do dejiska kontinentálneho šampionátu.

Dvadsaťdvaročná športovkyňa, ktorá sa narodila a žije v USA, bude v Rusku obhajovať výborné šieste miesto z minuloročných ME v Ostrave.

Kým na predchádzajúce súťaže cestovala mladá korčuliarka s ťažobou povinností, tentokrát to už neplatí. V polovici decembra totiž ukončila prvý stupeň vysokoškolského štúdia.

„Dokončila som zameranie globálny biznis a matematika, chodila som do školy štyri roky. Konečne mám bakalára vo vrecku,“ prezradila Nicole Rajičová po príchode do Bratislavy.

Nicole Rajičová ide na ME aj ZOH 2018 už ako bakalárka.
Nicole Rajičová ide na ME aj ZOH 2018 už ako bakalárka. (Autor: SITA)

Na ME sa súťaž žien začne vo štvrtok krátkym programom, voľné jazdy sú na programe v nedeľu.

"Pred šampionátom si nedávam konkrétne ciele. Mojou snahou bude zajazdiť všetko čo najlepšie a ak sa mi to podarí, budem spokojná. Aj keď som študovala matematiku, nerada ťahám čísla medzi korčuľovanie,“ priznala.

Vo februári sa Rajičová predstaví druhýkrát v kariére na ZOH, v Pjongčangu má rovnaký cieľ ako o niečo skôr ako v Moskve.

"Na olympiádu začne myslieť až po návrate z ME. Dám si chvíľu voľna a potom sa budem tvrdo pripravovať na Pjongčang. Už teraz však môžem povedať, že cieľom bude zvládnuť všetko, čo mám nacvičené,“ dodala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Rajičová si na ME ani ZOH nedáva konkrétne ciele, chce len zvládnuť všetko, čo má natrénované