Raiola vracia úder: United by zruinoval aj Pelého a Maradonu

Erling Braut Haaland.
Erling Braut Haaland. (Autor: Jon Super TASR/AP)
SITA|1. jan 2020 o 16:40

Raiolu kritizovali pre neuskutočnený prestup Haalanda.

BRATISLAVA. Popredný futbalový hráčsky agent Mino Raiola sa v ostatných dňoch ocitol pod paľbou kritiky v súvislosti s neuskutočneným prestupom talentovaného nórskeho útočníka Erlinga Brauta Haalanda z rakúskeho Red Bullu Salzburg do anglického Manchestru United.

Prestup stopli požiadavky agenta

Devätnásťročný tínedžer bol blízko k podpisu zmluvy s United, transfer však mali zhatiť požiadavky Raiolu.

Ten sa údajne do kontraktu snažil zahrnúť pomerne nízku výkupnú klauzulu na úrovni 50 miliónov eur a tiež vysoké percentá z ďalšieho prestupu hráča, s čím vedenie United nesúhlasilo.

Haaland sa napokon presťahoval do nemeckej Borussie Dortmund za 20 miliónov eur.

Ďalších 15 miliónov zinkasoval Raiola ako províziu a desať miliónov ešte putovalo na konto Haalandovho otca.

Raiola ostro vystúpil proti United

Futbalistov manažér sa s odstupom niekoľkých dní rozhodol ostro vystúpiť proti manchesterskému klubu, kde stále pôsobí aj ďalší z jeho klientov - Francúz Paul Pogba túžiaci po odchode do Realu Madrid alebo Juventusu Turín.

"Vedenie Manchestru United je mimo akejkoľvek reality, klub nedisponuje žiadnym športovým projektom," vyhlásil 52-ročný Raiola pre taliansky denník La Repubblica, citovalo ho tiež španielske periodikum Marca.

V súvislosti so spomenutým Pogbom zároveň vysvetlil, že majster sveta z roku 2018 túži byť súčasťou mužstva v dobre riadenom klube tak, ako to predtým zažil počas angažmánu v talianskom Juventuse Turín (2012-2016).

Rodený Talian, ktorý má aj holandský pôvod, následne ešte viac pritvrdil, keď poznamenal: "Manchester United by bol schopný zruinovať aj Maradonu, Pelého či Maldiniho."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Raiola vracia úder: United by zruinoval aj Pelého a Maradonu