Francúzsko je proti 20-minútovým červeným kartám, zavedenie pravidla sa však blíži

Ragbisti Francúzska.
Ragbisti Francúzska. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. okt 2024 o 13:57

Navrhované nové pravidlo je súčasťou väčšieho balíka zmien.

PARÍŽ. Francúzske ragbyové orgány vrátane hráčskej asociácie spájajú sily, aby sa postavili proti plánom World Rugby zaviesť 20-minútovú červenú kartu, pričom tvrdia, že to predstavuje zdravotné riziko.

Strešný orgán svetového ragby minulý týždeň uviedol, že možnosť nahradiť hráča s červenou kartou spoluhráčom 20 minút po vylúčení sa po „úspešnom testovaní“ tohto pravidla blíži k celosvetovému zavedeniu. Vylúčený hráč sa však nebude môcť vrátiť do hry do konca zápasu.

Navrhované nové pravidlo je súčasťou balíka zmien „navrhnutých na zlepšenie zážitku zo sledovania a hrania,“ uviedla organizácia World Rugby. Rada by ich mohla prijať budúci mesiac s účinnosťou od 1. januára 2025.

S týmto však nesúhlasia Francúzska ragbyová federácia, tamojšia najvyššia súťaž ani hráčska asociácia Provale.

Uviedli, že sú rozhodne proti prijatiu tohto pravidla a vyzvali World Rugby, aby sa pred prijatím takéhoto zásadného pravidla bližšie pozrelo na argumenty, najmä tie, ktoré súvisia s bezpečnosťou hráčov.

„Zmena tejto sankcie na dočasné vylúčenie by mohla podporiť nebezpečné správanie (niektorých hráčov), a tým ohroziť bezpečnosť hráča (v súperovom tíme), ktorá musí zostať absolútnou prioritou,“ uviedli spomenuté strany.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Francúzsko je proti 20-minútovým červeným kartám, zavedenie pravidla sa však blíži