Senzačných 86 víťazstiev a len dve prehry. Je možné zdolať Nadala v Paríži?

Rafael Nadal stále nemá na antuke veľkého súpera.
Rafael Nadal stále nemá na antuke veľkého súpera. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|8. jún 2018 o 18:34

Španielsky tenista už roky vládne na French Open. Je možné ho zdolať?

PARÍŽ, BRATISLAVA. Na Slovensku by z toho mohol byť celkom zábavný vtip. Stretnú sa traja športovci a sporia sa, kto z nich má náročnejší šport.

Každý šport kladie na človeka iné nároky, a preto ich možno porovnávať jedine nevážne.

Medzi najväčšie výzvy v profesionálnom športe však patrí triumf nad antukovým kráľom Rafaelom Nadalom na turnaji, ktorý ho najviac vo svete preslávil – Roland Garros.

„Niekto povedal, že zdolať Nadala v zápase na tri víťazné sety na antuke je to najťažšie, čo môže byť v celom športe, nielen v tenise samotnom. Súhlasím s tým,“ vravel pre BBC John McEnroe.

Má silnú motiváciu

Španielsky tenista je na antuke takmer neporaziteľným súperom. V Paríži víťazí, odkedy bol tínedžerom, a celkovo má už desať titulov z French Open.
V nedeľu môže pridať jedenásty.

Predchádzajúci rekord v počte triumfov patril slávnemu Švédovi Björnovi Borgovi. Pohár mušketierov si vybojoval šesťkrát.

Sám som hrával v jeho časoch a myslel som si, že Borg je najlepší tenista na antuke. Nadal ho prekonal.


John McEnroe, bývalý tenista

John McEnroe spomína, že sa mu to zdalo ako neprekonateľný rekord. „Sám som hrával v jeho časoch a myslel som si, že Borg je najlepší tenista na antuke. Nadal ho prekonal,“ vraví McEnroe.

„Ohromuje ma, že vyzerá rovnako motivovaný, ako keď tu vyhral prvýkrát. Nič zo svojho nasadenia nestratil. To je neuveriteľné,“ vraví aj bývalý švédsky hráč Robin Söderling. „Má tridsaťdva a ak sa udrží zdravý, tak nie je nič, čo by mu bránilo získať ďalšie dva, tri či štyri tituly.“

Prečo je práve španielsky tenista takým silným súperom?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Senzačných 86 víťazstiev a len dve prehry. Je možné zdolať Nadala v Paríži?