Radolský: "Hamburger SV je mimoriadne silný v útoku"

SITA|20. okt 2008 o 15:34

Počas jediného nedeľňajšieho stretnutia 8. kola I. nemeckej bundesligy, v ktorom Hamburger SV remizoval so Schalke 04 Gelsenkirchen 1:1.

ŽILINA. Počas jediného nedeľňajšieho stretnutia 8. kola I. nemeckej bundesligy, v ktorom Hamburger SV remizoval so Schalke 04 Gelsenkirchen 1:1, v hľadisku vypredanej hamburskej Nordbank Areny nechýbali ani pozorovatelia slovenského vicemajstra zo Žiliny. Hlavný tréner MŠK Žilina Dušan Radolský a športový manažér Karol Belaník priamo v "jame levovej" mapovali silu najbližšieho súpera "šošonov" v skupinovej fáze Pohára UEFA.

"Prvé, čo nás zaujalo, je veľká útočná sila tohto mužstva. V jeho radoch hrá niekoľko špičkových reprezentantov mnohých krajín. Na ich hre to vidieť. Je to jednoducho kvalitné mužstvo, ktoré v súboji s nami bude - či chceme alebo nie - miernym favoritom," povedal v pondelok pre agentúru SITA hlavný tréner Žiliny D. Radolský. Kormidelník MŠK v súvislosti s najbližším meraním síl s aktuálnym lídrom bundesligy (hrá sa vo štvrtok 23. 10. o 18.30 h pod Dubňom) pripomenul, že za všetky fakty najvýstižnejšie hovorí najmä jeden: Hamburger SV je so ziskom 17 bodov stále na prvom mieste nemeckej najvyššej futbalovej súťaže. Zverenci hlavného trénera Martina Jola napriek nedeľňajšej deľbe bodov zostali po ôsmich kolách na čele tabuľky, keď pred nečakane disponovaným nováčikom z Hoffenheimu majú jednobodový náskok. "Fakt, že Hoffenheim je ako nováčik súťaže stále druhý, treba správne vyhodnotiť. V tomto mužstve je totiž sústredených niekoľko skúsených bundesligových hráčov, ktorí sa najviac zaslúžili o súčasné výborné postavenie v tabuľke," pripomenul Radolský.

"Ak však máme hodnotiť dianie na ihrisku, ktorého sme boli svedkami, to, čo domáce mužstvo predviedlo v prvom polčase, bolo vynikajúce. Za 45 minút si vypracovali niekoľko príležitostí. Futbalisti Hamburgeru SV mali smolu v tom, že z nich dali v 30. min iba jeden gól. Vo štvrtok nás teda v domácom prostredí čaká veľmi ťažký zápas," skonštatoval kouč štvornásobných majstrov Slovenska, ktorých v historickej premiére v skupinovej fáze Pohára UEFA čaká priama konfrontácia s nemeckým špičkovým tímom.

"Nás v Žiline môže tešiť, že sme sa v Pohári UEFA dostali až tak ďaleko. Musíme byť šťastní, že budeme hrať proti takému špičkovému mužstvu ako je Hamburger SV. Už som povedal, že favoritom sú oni - a nám teraz nezostáva nič iné iba hrať najlepšie ako budeme vedieť. My v súboji s týmto nemeckým mužstvom nemáme čo stratiť, môžeme iba získať," zdôraznil kouč Radolský.

Skúsený kormidelník si je vedomý, že jeho kolega z lavičky HSV v ligovom súboji so Schalke 04 nevytiahol všetky tromfy a v základnej zostave z rôznych dôvodov chýbali až štyria stabilní hráči základnej zostavy. "Či to však bolo naozaj pre zranenie, to je už problém trénera Jola. Petrič nastúpil po hodine hry. Či bude proti nám v základe, nevieme. My sme tiež od začiatku nepostavili v Corgoň lige v Zlatých Moravciach Pekaríka. Takže aj toto šetrenie hráčov je otázka taktiky. Vieme, že pre zranenie chýbal De Jong, ten bude absentovať aj v Žiline. Z trojice Jansen, Castelen, či Thiago Neves možno jeden - dvaja budú hrať. Ale či to naozaj tak bude, uvidíme až vo štvrtok večer," doplnil lodivod žilinských futbalistov, ktorému v prvom zápase skupinovej fázy P-UEFA bude pre vylúčenie v zápase s Levski Sofia chýbať Róbert Jež. "Ostatní by mali byť v poriadku, no nahradiť Ježa v takomto dôležitom meraní síl bude veľmi ťažké. Žiaľ, dostal červenú kartu a teraz musí nútene stáť. Jež je jedinou absenciou v našom mužstve," dodal Dušan Radolský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Radolský: "Hamburger SV je mimoriadne silný v útoku"