Radivojevič skončil v Spartaku Moskva, hrať bude za Mytišči

Branko Radivojevič.
Branko Radivojevič. (Autor: TASR)
SITA|8. aug 2011 o 11:34

Na odchode Radivojeviča sa podpísala skutočnosť, že po príchode Jozefa Stümpela a Marcela Hossu sú v klube až šiesti Slováci, pričom v KHL môže hrať v jednom klube iba päť legionárov.

MOSKVA. Slovenský hokejový útočník Branko Radivojevič odchádza z klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Spartak Moskva. Ako informuje oficiálna stránka moskovského klubu, k ukončeniu spolupráce došlo po vzájomnej dohode.

"Je to jedno z najťažších rozhodnutí, pretože Branko počas troch rokov urobil pre klub veľmi veľa. Profesionálny hokej však niekedy potrebuje ťažké rozhodnutia. Spartak však nedokáže vyplniť všetky požiadavky Radivojeviča, jeho odchodu sa preto nedá vyhnúť. Veríme, že táto dohoda prospeje Brankovi a aj nášmu klubu. Ďakujeme mu za všetku prácu, ktorú pre nás vykonal a v ďalšej kariére mu želáme mnoho úspechov," cituje spartak.ru trénerskú radu Moskovčanov.

Na odchode 30-ročného odchovanca trenčianskeho hokeja sa veľkou mierou podpísala skutočnosť, že v klube boli po príchode Jozefa Stümpela a Marcela Hossu až šiesti Slováci, pričom v KHL môže hrať v jednom klube iba päť legionárov.

Branko Radivojevič odohral za Spartak spolu 159 duelov v základnej časti KHL, v play-off pridal ďalších 19 zápasov. V sezóne 2010/2011 bol kapitánom Spartaka a v 54 stretnutiach si na svoje konto pripísal 30 bodov (7+23).

Radivojevič po odchode zo Spartaku podpísal zmluvu s konkurenčným klubom Atlant Mytišči. Informuje o tom oficiálna stránka Atlantu. Tridsaťročný slovenský krídelník podpísal kontrakt na jeden rok.

"So Spartakom som sa nedohodol na zmluve. Chcel som však zostať v KHL, pretože táto liga sa mi veľmi páči a jej úroveň v mojich očiach rastie. Som veľmi rád, že aj naďalej môžem hrať v blízkom okolí Moskvy. Atlant bol mojou prvou voľbou, pretože v klube je niekoľko mojich bývalých spoluhráčov zo Spartaka - Upper, Musatov, Levandovskij, Kočnev, Bajev a Rybakov," cituje oficiálna stránka Atlantu Mytišči Radivojeviča.

Bývalý kapitán Spartaka Moskva sa spolu s rodinou v najbližšom období presťahuje bližšie k sídlu klubu z predmestia Moskvy.

"Som veľmi rád, že budem mať možnosť hrať s hráčmi, ktorí majú skúsenosti z NHL, Alexejom Kovaľovom a Nikolajom Žerdevom. S nimi môže Atlant pomýšľať na najvyššie priečky," poznamenal Radivojevič a prezradil, že už v pondelok popoludní absolvuje tréning pod vedením švédskeho trénera Bengta-Akeho Gustafssona.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Radivojevič skončil v Spartaku Moskva, hrať bude za Mytišči