Radivojevič pije české pivo a nemá číslo na Šatana

SITA|28. jan 2011 o 16:14

MOSKVA 28. januára (SITA) - Slovenský hokejový útočník Branko Radivojevič, ktorý už tretiu sezónu pôsobí v Spartaku Moskva a dokonca nosí na drese kapitánske "céčko", pije v Moskve výhradne české pivo, ...

MOSKVA. Slovenský hokejový útočník Branko Radivojevič, ktorý už tretiu sezónu pôsobí v Spartaku Moskva a dokonca nosí na drese kapitánske "céčko", pije v Moskve výhradne české pivo, nemá telefónne číslo na Miroslava Šatana a športovú kariéru by rád zakončil v Spartaku.

"V Spartaku sú najlepší fanúšikovia na svete a rád by som v tomto klube ukončil aj svoju kariéru. Zmluvu mám ešte aj na budúcu sezónu, teraz je na ťahu klub," vyznal sa 30-ročný krídelník počas štvrtkovej videokonferencie s čitateľmi denníka Sovietskij Sport.

Piešťanský rodák, ktorý hokejovo vyrástol v Trenčíne, prežil v tejto sezóne niekoľko ťažkých momentov. Spartaku sa od začiatku sezóny nedarilo, krízu prežíval gólman Dominik Hašek, Radivojevič prišiel o post kapitána, z klubu sa musel porúčať po viac ako dvoch sezónach tréner Říha, jeho nástupca Igor Pavlov nedokázal nájsť s hráčmi spoločnú reč.

Príchodom Andreja Jakovenka na lavičku Spartaka sa však veci zmenili akoby šibnutím čarovného prútika a Spartak sa z dna Západnej konferencie prebojoval už do pokojného stredu tabuľky zaručujúceho účasť v play-off. "Andrej Jakovenko je veľmi pozitívny človek. Máme v tíme mnoho mladých hráčov a keby na nich začal kričať, asi by dobre nehrali. No on nikdy nekričí a vždy dokáže chlapcov podržať," pochvaľoval si Radivojevič svojho v tejto sezóne už tretieho trénera.

K zlomu došlo podľa jeho slov na Spenglerovom pohári, kde síce Spartak prehral všetky tri zápasy, ale šatňa sa zomkla, hráči si vydebatovali problémy a prišiel nečakaný efekt.

"V Davose sme sa rozhodli, že sa stretneme v šatni, bez vedenia, bez trénerov. Iniciatívu sme na seba vzali my, starší hráči. všetci pochopili, že musíme hrať za tím, nevybočovať zo systému hry a koncentrovať sa výlučne na hokej."

"Obrovskou autoritou je Dominik Hašek. V šatni všetci hltajú každé jeho slovo. Veď on je už žijúcou legendou. Na ľade nenadáva, stačí, keď tresne hokejkou o ľad," poznamenal hokejista, ktorý ma po otcovi srbský pôvod. Branko sa po odchode Sudiakina stal opäť kapitánom Spartaka:

"Rozhodlo o tom tajné hlasovanie medzi hráčmi, ktoré zorganizoval spoluhráč Roma Liudušin. Bol som na masáži, keď za mnou prišiel a povedal: ´Ty si vyhral.´ Ja som hlasoval práve za neho," popisoval Radivojevič svoj návrat do kapitánskej funkcie.

Trenčiansky odchovanec má za sebou bohatú kariéru v NHL. Za Phoenix, Philadelphiu a Minnesotu odohral 393 zápasov s bilanciou 120 bodov (52+68) a v play-off pridal ďalších 31 zápasov, v ktorých si pripísal 3 body (2+1).

"V NHL sa hrá úplný iný hokej ako v KHL. Na menších klziskách je oveľa viac striel a fyzických kontaktov. Ufa či Kazaň by sa tam určite nestratili. No pre mňa je NHL už uzavretou kapitolou," poznamenal člen slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorý veľmi túži štartovať vo výbere trénera Glena Hanlona na blížiacich sa MS na Slovensku:

"Tréner Hanlon ma zavolal do tímu pre februárový turnaj v Bratislave. Také pozvanie sa nedá odmietnuť, najmä keď tam prídu také osobnosti, ako je Pavol Demitra či ďalší špičkoví slovenskí hokejisti." Práve s Demitrom má Radivojevič srdečné vzťahy: "Často si spolu telefonujeme, sme z jedného mesta Trenčína a spolu sme hrali v Minnesote. S Miroslavom Šatanom sa doteraz nepoznám, ani telefónne číslo na neho nemám," poznamenal na margo dvojice najväčších slovenských hviezd v KHL Radivojevič.

Branko je starostlivým manželom Janky, s ktorou sa spoznal počas lockoutu, keď hrával v českej extralige, a otcom päťročného Luca, ktorý sa narodil v USA a má občianstva dvoch štátov. V súčasnosti sa Radivojevičovci tešia na druhý prírastok. Otec rodiny trávi voľný čas najradšej prechádzkami:

"Byt máme v Sokolnikoch hneď blízko štadióna a parku. Auto nemám, keď potrebujem, využívam taxík. Milujem Červené námestie, je to najkrajšie miesto v Moskve. Veľmi by som chcel navštíviť Boľšoj teátr, no ešte sa mi to nepodarilo." Radivojevič neholduje ako správny športovec ani alkoholu, ani cigaretám.

"Mám astmu, takže neznesiem ani cigaretový dym. Z alkoholických nápojov uprednostňujem pivo. No výhradne české, chodím naň do Českého domu či českých reštaurácií," prezradil svoju malú neresť Branko Radivojevič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Radivojevič pije české pivo a nemá číslo na Šatana