Bývalý český reprezentant, ktorý poslal rozhodcu k zemi, spoznal trest

Na archívnej snímke Radek Šírl v drese Zenitu Petrohrad (vľavo) ťahá za dres Jána Hözla z Vionu v zápase druhého predkola futbalového Pohára UEFA v roku 2007.
Na archívnej snímke Radek Šírl v drese Zenitu Petrohrad (vľavo) ťahá za dres Jána Hözla z Vionu v zápase druhého predkola futbalového Pohára UEFA v roku 2007. (Autor: TASR)
Zoran Boškovič|1. nov 2017 o 17:18

Radek Šírl psychicky nezvládol inkasovanú červenú kartu.

BRATISLAVA. Pred dvomi rokmi ukončil aktívnu kariéru. Radek Šírl vyhral so Zenitom Petrohrad v roku 2008 Pohár UEFA, obliekal i dresy Bohemians či Sparty Praha.

Cez týždeň české médiá informovali o skrate bývalého českého reprezentanta, ktorý v súčasnosti pôsobí v C-divízii českej futbalovej ligy za Zbuzany.

Vo víkendovom zápase proti Vysokému Mýtu nezvládol situáciu a po inkasovanej červenej karte napadol rozhodcu.

Oboma rukami spredu do hrude udrel asistenta rozhodcu a následne zozadu prudko udrel päsťou rozhodcu do hlavy do oblasti spánku a ucha, čo zapríčinilo pád rozhodcu na zem.

Disciplinárna komisia, pred ktorú sa v stredu Šírl postavil, rozhodla o dvojročnom treste pre 36-ročného hráča.

"Ľutujem to, neustál som situáciu, no už to nevrátim," hovoril Šírl tesne po disciplinárnom konaní prítomným českým médiám.

"Nezvládol som červenú kartu, začervenalo sa mi pred očami a jednal som. Rozhodca si to nezaslúžil, som emočný hráč, niekedy nepremýšľam," dodal Šírl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Bývalý český reprezentant, ktorý poslal rozhodcu k zemi, spoznal trest