Prvým Slovákom v akcii bude lukostrelec Baláž. Som pripravený na všetko, tvrdí

Boris Baláž má len 18 rokov. Olympijskej súťaže sa však nebojí.
Boris Baláž má len 18 rokov. Olympijskej súťaže sa však nebojí. (Autor: rio.olympic.sk)
SITA|5. aug 2016 o 10:18

Je mi úplne jedno na ktorej som terčovnici. Sústredím sa sám na seba. V danom okamihu spravím všetko pre najlepší výsledok, hovorí pred olympijskou súťažou Boris Baláž.

RIO DE JANEIRO. Lukostrelec Boris Baláž má iba osemnásť rokov, no už v piatok od 14.00 h SELČ ho čaká premiéra pod piatimi olympijskými kruhmi.

V brazílskom Riu de Janeiro bude vôbec prvým Slovákom, ktorý zasiahne do diania na Hrách XXXI. olympiády.

Mladík z Liptova to však berie ako fakt a nezaoberá sa tým. "Že budem prvý Slovák štartujúci na tejto olympiáde, som sa dozvedel až vo štvrtok popoludní. Je to tak a ja sa ďalej sústredím na svoj výkon,“ povedal Baláž pre agentúru SITA v predvečer olympijského debutu.

Náš mladý olympionik tvrdo trénuje aj v zimných mesiacoch. Vtedy musí stačiť telocvičňa.

To mám aj doma

Mladý športovec má za sebou niekoľko tréningov na slávnom Sambadróme, je to podľa neho výnimočné miesto. "Je veľmi zaujímavé strieľať na vyvýšenom mieste, keďže tam je nerovný terén. Cítime sa tam, ako keby medzi strelcom a terčom bola akási jama. Je to zaujímavé a veľmi pekné,“ pokračoval Baláž.

Na podmienky, ktoré má v brazílskom Riu, sa pripravoval už v domácom prostredí.

"Žiadne výnimočne rušivé okamihy na Sambadróme nemám. Sú tam len vietor a hluk. To mám aj doma,“ poznamenal s úsmevom a dodal: "Počas domácej prípravy som skúšal mnoho možných rušivých vplyvov, takže som pripravený na všetko.“

Sústredí sa na seba

Boris Baláž už niekoľko dní pozná aj rozpis terčov v piatkovej kvalifikácii pre nasadenie - na terči číslo 20 bude spolu s Nemcom Florianom Flotom a Belgičanom Robinom Ramaekersom.

"Je mi úplne jedno, na ktorej som terčovnici. Ide len o to, či okolo mňa budú dobrí strelci, ktorí ma budú motivovať alebo horší a motivovať ma nebudú. Stať sa môže aj opak, že ma dobrí strelci budú rušiť. Je mi však úplne jedno, čo sa bude diať okolo. Sústredím sa sám na seba," tvrdí Baláž.

"Neočakávam nejaký konkrétny výsledok. V danom okamihu spravím všetko pre najlepší výsledok,“ doplnil 18-ročný člen LŠLK Liptovský Mikuláš pre agentúru SITA.
 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Prvým Slovákom v akcii bude lukostrelec Baláž. Som pripravený na všetko, tvrdí