Prvý zápas zvládli. Pozrite si, ako sa rodil triumf Slovákov nad Maďarmi

Miklós Rajna vyráža puk po zakončení Mareka Viedenského.
Miklós Rajna vyráža puk po zakončení Mareka Viedenského. (Autor: TASR)
Sportnet|7. máj 2016 o 14:53

Slováci v úvodnom stretnutí na majstrovstvách sveta v Rusku zdolali Maďarsko 4:1. Ponúkame vám fotogalériu zo zápasu.

BRATISLAVA. Hoci Slováci boli v úvodnom zápase majstrovstiev sveta v Rusku proti Maďarsku favoritom, mnohým sa stále vynárali spomienky na vzájomný duel z roku 2009, v ktorom o víťazstve 4:3 rozhodol Ľuboš Bartečko až trinásť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

V petrohradskej hale Jubilejnyj už tím pod vedením trénera Zdena Cígera podobnú drámu nedopustil. Zvíťazil presvedčivým výsledkom 4:1.

Góly za slovenské mužstvo strieľali Tomáš Marcinko, Tomáš Jurčo, Andrej Sekera a Patrik Lušňák. Jediný zásah Maďarov zaznamenal Frank Banham.

"Bol to pre nás veľmi dôležitý duel a sme radi, že sme ho zvládli. Chlapci boli hladní po hokeji a ukázali to na ľade," hodnotil pre agentúru SITA Zdeno Cíger.

"Súper bol dobre pripravený po fyzickej stránke. Našťastie, dali sme nejaké góly. V závere sme mali niekoľko vylúčení, ale zápas sme dotiahli do víťazného konca.“

"Nebol to ľahký súper. Sme radi, že sme to zvládli," vravel pre RTVS Tomáš Marcinko.

"Bolo nepríjemné, že rýchlo vyrovnali, no my sme verili v našu hru a systém, ktorý sme sa snažili dodržiavať až do konca. V tretej tretine sme si to však oslabeniami trochu skomplikovali. Ale 4:1 je super výsledok, hlavná je výhra."

Pozrite si fotografie agentúry TASR zo zápasu Slovenska proti Maďarsku.

Slováci v úvodnom zápase zdolali Maďarsko : fotogaléria

7.5.2016

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prvý zápas zvládli. Pozrite si, ako sa rodil triumf Slovákov nad Maďarmi