Prvou semifinalistkou v Melbourne je Zvonarevová

SITA|27. jan 2009 o 12:15

Ruská tenistka Vera Zvonarevová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na úvodnom grandslamovom podujatí sezóny Australian Open.

MELBOURNE. Ruska tenistka Vera Zvonarevová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na úvodnom grandslamovom podujatí sezóny Australian Open v Melbourne (dotácia 23,14 mil. AUD, tvrdý povrch Plexicushion).

V úvodnom semifinále si siedma nasadená poradila bez väčších problémov so šestnástkou nasadzovacieho “pavúka”, Francúzkou Marion Bartoliovou za 69 minút 6:3, 6:0. Súperkou Zvonarevovej v boji o postup do finále bude víťazka súboja jej krajanky Dinary Safinovej s Austrálčankou Jelenou Dokičovou.

Dvadsaťštyriročná Moskovčanka Zvonarevová sa do semifinále na turnaji “veľkej štvorky” prebojovala vôbec po prvý raz z 25 pokusov. Wimbledonskú finalistku z roku 2007 a aktuálnu premožiteľku svetovej jednotky Jeleny Jankovičovej z Melbourne Bartoliovú prevýšila vo víťazných úderoch 17:9 a využila 6 z 13 brejkových možností.

Zaujímavé je, že zatiaľ čo v prvom sete urobila víťazka 15 nevynútených chýb, v druhom dejstve svoj výkon vystupňovala takým spôsobom, že sa dopustila už len dvoch takýchto zbytočných nepresností. “Je to vzrušujúce, bol to dnes na dvorci môj deň. Nesledujem štatistiky, ale hrala som určite veľmi dobre. Snažím sa čo najlepšie skoncentrovať na každý zápas,” komentovala Zvonarevová. Zdolaná 24-ročná Bartoliová na adresu svojej premožiteľky poznamenala: "Hrala neuveriteľne dobre. Ja som sa do niektorých úderov vložila celou silou a ona mi to vrátila späť ešte lepším spôsobom."

Yvonarevovou súperkou bude Ruska Dinara Safinová. Vo štvrťfinále ako nasadená trojka zdolala miláčika domácich tribún Jelenu Dokičovú v troch setoch 6:4, 4:6 a 6:4. Safinová sa v semifinále stretne so svojou krajankou siedmou nasadenou Verou Zvonarevovou, ktorá v utorok deklasovala Francúzku Marion Bartoliovú 6:3 a 6:0.

Dokičová napriek štvrťfinálovej prehre dosiahla životný úspech na úvodnom podujatí veľkej štvorky. Rodáčka z chorvátskeho Osijeku sa v Melbourne Parku dostala do hlavnej súťaže iba vďaka voľnej karte, v poslednom vydaní ženského svetového rebríčka WTA figurovala až na 180. mieste. Dokičová sa aj vo štvrťfinále prezentovala bojovným výkonom a po dvoch dvojchybách Safinovej si v zaplnenej aréne Roda Lavera vynútila tretí set. V rozhodujúcom dejstve dokázala vyrovnať z 2:4 na 4:4, no v deviatom geme nevyužila výhodu vlastného podania a favorizovaná Ruska už zápas dotiahla do úspešného konca, hoci prehrávala 15:40. Safinovej doterajším singlovým maximom na Australian Open bolo tretie kolo.

Výsledky - ženy, štvrťfinále

Vera Zvonarevová (7-Rus.) - Marion Bartoliová (16-Fr.) 6:3, 6:0

Dinara Safinová (3-Rus.) - Jelena Dokičová (Austr.) 6:4, 4:6, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Prvou semifinalistkou v Melbourne je Zvonarevová