Proti Slovenkám nastúpia vo Fed Cupe Bertens, Hogenkamp, Ruso a Krajicek

Michaella Krajicek.
Michaella Krajicek. (Autor: SITA/AP)
SITA|27. jan 2015 o 14:28

Šéf realizačného tímu hostiek Matej Lipták zverejní káder v stredu.

AMSTERDAM. Kiki Bertens, Richel Hogenkamp, Arantxa Ruso a Michaella Krajicek tvoria oficiálnu predbežnú nomináciu tenistiek Holandska na stretnutie so Slovenkami 7. - 8. februára na antuke v Apeldoorne v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie žien.

Kapitán domácich Paul Haarhuis oznámil svoju voľbu v utorok, šéf realizačného tímu hostiek Matej Lipták zverejní káder v stredu.

V každom tíme sú možné dve zmeny pred žrebom programu, ktorý bude v piatok 6. februára na radnici v dejisku.

"Slovensko disponuje piatimi členkami Top 100 svetového rebríčka, ale ja našej štvorici verím. Proti Japonkám sme dokázali, že máme silný tím. Dúfam, že teraz sa postaráme o prekvapenie. Spoliehame sa aj na entuziastickú podporu z hľadiska," povedal Haarhuis.

Hala bude mať divácku kapacitu 3500 návštevníkov. V 150-tisícovom meste vzdialenom 90 km východne od Amsterdamu sa bude v sobotu hrať od 13.00 h (dve dvojhry) a nedeľňajší program (dve dvojhry a štvorhra) sa začne o 12.00 h.

"Holandská voľba antuky nás príliš neprekvapila. Tento povrch asi najviac vyhovuje ich hráčkam a domáci to zároveň zrejme postavili tak, že podľa nich práve na antuke majú najväčšie šance," povedal generálny sekretár tenisového zväzu Igor Moška.

Držiteľky Fed Cupu 2002 Slovenky vlaňajšími prehrami v Bratislave 1:3 s Nemkami vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny a v apríli v Québec City 1:3 s Kanaďankami v play-off zostúpili do II. svetovej skupiny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Proti Slovenkám nastúpia vo Fed Cupe Bertens, Hogenkamp, Ruso a Krajicek