Promotér Novotný na adresu Milana Ďatelinku: Nebol som úplne presvedčený o kvalite jeho prípravy

Daniel Stankovič|1. apr 2021 o 11:40

Promotér organizácie sa s odstupom času vo svojej relácii vrátil k výkonu slovenského bojovníka.

BRNO. V hlavnom zápase večera na víkendovom turnaji Oktagon 22 jasne podľahol Milan Ďatelinka (8-5 MMA) legendárnemu Karlosovi "Terminátorovi" Vémolovi (31-6 MMA) už po dvoch minútach na škrtenie.

Dozvuky nezvládnutého titulového zápasu zo strany mladého slovenského bojovníka stále pretrvávajú.

Sklamanie je o to väčšie, že Ďatelinku v podstate stála zápas jeho chyba z úvodu po laxne kopnutom highkicku, čo hneď využil súper.

Bola to dostatočná príprava?

Najnovšie sa k zápasu vrátil promotér Oktagonu Ondřej Novotný vo svojej relácii MMA Letem Světem, kde spolu s Milošom Petráškom okomentovali výkon Milana Ďatelinku.

„Celú dobu som mal pocit, že je na tento druh zápasu servilný. Mám Milana rád, to asi nemusím nikomu hovoriť. Vo všeobecnosti so znalosťou toho, čo odtrénoval, som nebol úplne presvedčený o kvalite jeho prípravy v zmysle stopädesiatich percent. O sto percentách sa nebavíme, to je pri všetkej úcte potrebné urobiť v príprave na zápas s Dávidom Hošekom. Na Vémolu musíš odtrénovať stopädesiat.

Keď som sa ho pýtal, v akých kempoch bol, tak mi hovoril, že to nepotrebuje a kvôli COVID-19 bol len na Slovensku, v Spartakus Fight Gyme. Attila bol na dovolenke, Ivan Buchinger tiež. Nebol tam až tak často, viem to.

Pri všetkej úcte k ostatným chlapcom, nie sú to tréneri, ktorí ti dajú toľko, ako niekto, kto tam chodí so skutočnými borcami. Prišlo mi, že tak ako veľmi o tú šancu stál, tak si ju tak trocha nechal od začiatku preklzávať pomedzi prsty,“ narážal Novotný na fakt, že Ďatelinka svoj kemp neabsolvoval v poľskej Poznani, kde sa obvykle pripravoval.

Titulový súboj strednej váhy sa neoficiálne zrodil na konci roku 2020, kedy na turnaji Oktagon 20 víťazne odchádzali zo svojich zápasov Ďatelinka aj Vémola.

Vzhľadom na to, že Terminátor držal titul vo váhe do 84 kilogramov a rodák z Považskej Bystrice bol najvyššie postaveným bojovníkom v rebríčku divízie, bol ich stret len ďalším logickým krokom zo strany organizácie.

Zmierlivý prístup Milana Ďatelinku

Novotnému sa ale rovnako nepáčil Ďatelinkov prístup počas mediálneho výstupu s Vémolom na turnaji Oktagon 21, kde bol duel oznámený.

Ďalšia vec je, že bol taký trochu servilný. Od prvého rozhovoru s Vémolom sa nastavila určitá linka komunikácie. Ty jednoducho musíš byť ako Karlos v štýle ´ja ho nenávidím´. To je podľa mňa dobré nastavenie na zápas.

Milan bol už od začiatku taký, že ´Karlos je dobrý súper, možno mi to vyjde´. To isté som z neho cítil, keď nastupoval, že to tam ide iba skúsiť. Skúsiť môžeš ísť vysokoškolskú skúšku, keď sa nemusíš na prvý pokus veľmi učiť, pretože máš ďalšie tri.“

Jednou z najviac prepieraných vecí medzi medzi fanúšikmi ale aj odbornou verejnosťou bol tlak, s ktorým sa musel mladý Slovák vo svojom životnom zápase popasovať.

V momente toho najväčšieho stresu tomu Milan prepadol. Pre mňa ten zápas nebol, pretože v momente, keď ho hodil na zem, tak sme videli, že ten Milan je v panike, zhodou okolností v podobnej, v akej bol Václav Mikulášek,“ dodal promotér Oktagonu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Promotér Novotný na adresu Milana Ďatelinku: Nebol som úplne presvedčený o kvalite jeho prípravy