Procházková postúpila do štvrťfinále šprintu. Z posledného miesta

Alena Procházková sa postupne dostáva do formy.
Alena Procházková sa postupne dostáva do formy. (Autor: Ilustračné - TASR/AP)
SITA|16. jan 2016 o 10:30

Začiatkom januára dosiahla svoj najlepší výsledok v sezóne - v šprinte v Oberstdorfe skončila dvanásta. Alena Procházková sa medzi najlepšiu tridsiatku kvalifikovala aj v Planici.

PLANICA. Slovenská reprezentantka Alena Procházková nebude chýbať vo vyraďovacej časti šprintu voľnou technikou na pretekoch Svetového pohára bežcov na lyžiach v slovinskej Planici. Z kvalifikácie postúpila ako posledná tridsiata.

Za víťaznou Nórkou Astrid Uhrenholdt Jacobsenovou zaostala o 10,43 s. Pred prvou nepostupujúcou - Kanaďankou Mayou Macisaacovou-Jonesovou - mala náskok tridsaťjeden stotín sekundy.

V Planici sa v sobotu predpoludním predstavila aj mladšia z oboch slovenských reprezentantiek Barbora Klementová. Vo svojej premiére vo Svetovom pohári obsadila 57. miesto a vo vyraďovacej časti sa nepredstaví.

Medzi mužmi v kvalifikácii na 1,2 km dominoval taliansky špecialista Federico Pellegrino. Slováci v nabitej konkurencii skončili ďaleko vzadu.

Pellegrino má výbornú formu. Šprint vyhral napríklad aj na Tour de Ski.

Z víťazstva v šprinte sa Pellegrino tešil aj pred mesiacom v Davose.

Debutant vo Svetovom pohári Miroslav Šulek obsadil 71. miesto. Andrej Segeč bol na 73. pozícii spomedzi 76 pretekárov klasifikovaných v cieli kvalifikácie.

Štvrťfinále má štart o 10.50 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Procházková postúpila do štvrťfinále šprintu. Z posledného miesta