Pred týždňom hrali spolu na turnaji, teraz budú súpermi

Jednotkou slovenského tímu v zápase s Maďarskom by mal byť Andrej Martin (vľavo), s ktorým ráta kapitán Miloš Mečíř (v strede) aj do štvorhry s Igorom Zelenayom (vpravo).
Jednotkou slovenského tímu v zápase s Maďarskom by mal byť Andrej Martin (vľavo), s ktorým ráta kapitán Miloš Mečíř (v strede) aj do štvorhry s Igorom Zelenayom (vpravo). (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|14. júl 2016 o 20:09

Víkendový súboj na antukovom kurte v Europa Center ohrozuje dážď a nie je vylúčené, že v prípade vyrovnaného stavu by sa dohrávalo až v pondelok.

BUDAPEŠŤ. Organizátori víkendového zápasu Maďarsko – Slovensko v druhom kole I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára chceli zvýšiť význam zápasu.

A tak štvrtkové predpoludňajšie žrebovanie naplánovali v centre hlavného mesta pred Bazilikou svätého Štefana – jedným z najvyhľadávanejších turistických cieľov.

Dážď však všetko zmenil. Tímy sa narýchlo museli sťahovať do miestnosti v neďalekom hoteli Moments Budapešť.

Prvý súboj Maďarov so Slovákmi v Davis Cupe na antukovom dvorci v Europa Center začne dnes o 11.00 domáca dvojka Péter Nagy (431. v ATP) so slovenskou jednotkou Andrejom Martinom (122.), po nich nastúpia Márton Fucsovics (165.) – Jozef Kovalík (124.).

V sobotu sa hrá štvorhra a v nedeľu si singlisti súperov vymenia, ale predpoveď počasia je nepriaznivá a nie je vylúčené, že v prípade vyrovnaného stavu by sa zápas dohrával až v pondelok.

Fucsovics – kamarát i súper

Pri neúčasti Martina Kližana (47.), ktorý dal prednosť turnaju v Hamburgu, a Lukáša Lacka (98.) – ten už niekoľko rokov nehrá na antuke – je prvý raz jednotkou tímu Andrej Martin.

Bude pod tlakom, od 26-ročného Bratislavčana sa očakávajú dva body v singloch a s Igorom Zelenayom by mali zabrať aj vo štvorhre.

„Cítim väčšiu zodpovednosť ako v minulých zápasoch s Ukrajinou či Švédskom, v ktorých som nastúpil v dvojhre, ale na druhej strane mi nahráva, že teraz sa hrá na mojej obľúbenej antuke, a nie na harde ako predtým,“ vravel Martin.

„Z maďarských súperov dobre poznám Fucsovicsa, ale o Nagyovi viem len veľmi málo. Jeho zápasy som si pozrel na internete, informácie doplnil kapitán Mečíř, ktorý ho videl hrať v stretnutí s Izraelom.“

Pikantériou je, že

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Pred týždňom hrali spolu na turnaji, teraz budú súpermi