Priaznivci Slovana neprijali Hippa s nadšením

Michal Hipp
Michal Hipp (Autor: tasr)
SITA|28. aug 2009 o 11:05

Skúsenému trénerovi premiéra na lavičke úradujúceho majstra Slovenska nevyšla ani výsledkovo, ani pocitovo. Ajax jeho tím porazil 2:1, od fanúšikov, ktorí sa mu otočili chrbtom, si vypočul aj niekoľko vulgarizmov.

BRATISLAVA. Vo štvrtkovom odvetnom stretnutí play-off Európskej ligy UEFA 2009/2010 na Tehelnom poli medzi úradujúcim slovenským šampiónom ŠK Slovan Bratislava a holandským mužstvom Ajax Amsterdam sa z víťazstva 2:1 (1:1) tešil hosťujúci tím.

V zápase už vlastne domácim o postup po debakli 0:5 v Amsterdame nešlo, no o víťazstvo áno. Nepodarilo sa ani to.

Hipp fanúšikom Slovana "nesadol"

Na lavičke Slovana sedel prvýkrát v súťažnom zápase nový tréner Michal Hipp. Svoju premiéru si určite predstavoval inak. Fanúšikovia sa svojmu tímu otočili chrbtom a dokonca vulgárnymi pokrikmi dávali najavo svoj nesúhlas s angažovaním Hippa do funkcie hlavného kouča.

((2))

"Nebolo to pre mňa nič príjemné. Snažil som sa cez polčasovú prestávku aj hráčov odbremeniť. Upozorňoval som ich, aby sa sústredili len na svoj výkon a nevšímali si publikum," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii nový kormidelník Slovana, ktorý vo funkcii nahradil Dušana Uhrina staršieho.

Ten abdikoval zo svojho postu po neúspešných vystúpeniach svojich teraz už bývalých zverencov. Slovan najprv remizoval v domácej súťaži s mestským rivalom MFK Petržalka (predtým Artmedia) 1:1, následne inkasoval päť gólov na ihrisku Ajaxu v prvom zápase play-off EL UEFA (0:5) a nezvládol ani corgoňligový duel v Prešove, kde prehral rozdielom triedy 0:3.

"Vyzerá to tak, že sme urazili šťastenu. V ostatných troch zápasoch sa Slovan prezentoval zlými výkonmi, čo sa okamžite prejavilo aj na správaní fanúšikov," pokračoval Hipp, ktorého predchádzajúcim pôsobiskom bola práve konkurenčná Petržalka. Aj tento fakt ovplyvnil divácku kulisu počas štvrtkového duelu.

Na "novej tribúne" bolo len pár divákov

Na zvyčajne do posledného miesta obsadenej "novej tribúne" sledovala na vlastné oči zápas len hŕstka divákov. Tradičné jadro slovanistických priaznivcov "Belasá šľachta" akoby sa rozhodlo odignorovať štvrtkové stretnutie. Niekoľko stoviek prítomných divákov oblečených v belasých dresoch dávalo svojimi vulgárnymi pokrikmi všetkým na známosť, čo si myslia o konkurenčnom tíme MFK Petržalka a jej bývalom trénerovi.

((1))

Bratislavské publikum častovalo nadávkami aj bývalého útočníka Petržalky Juraja Halenára, na ktorom to zanechalo výrazné stopy. V zápase sa totiž dostal do troch vyložených šancí, no ani raz sa mu nepodarilo rozvlniť sieť za hosťujúcim gólmanom.

Dvakrát netrafil priestor medzi troma žrďami a v treťom prípade namiesto zakončenia volil zbytočnú prihrávku do trojmetrového postavenia mimo hry na Botelha Gaúcha. Keby zoči-voči brankárovi Stekelenburgovi zakončoval, všetko mohlo byť inak. Michal Hipp napriek tomu pochválil svojich zverencov za nebojácny výkon.

"Hráčom nemôžem nič vyčítať, podali obetavý výkon. Snaha z našej strany bola obrovská. Svedčí o tom aj päť - šesť našich čistých šancí. Súčasné nepresvedčivé výsledky a najmä hra naštrbili súlad medzi nami a náročným bratislavským divákom a teraz je na hráčoch a na realizačnom tíme, aby sme získali naspäť fanúšikovskú pomoc a podporu. Viem, že to nebude jednoduché, ale len poctivým, obetavým a disciplinovaným výkonom sa o to môžeme pokúsiť. Ja verím, že sa tak stane už v blízkej budúcnosti," dodal na záver Hipp, ktorý pôsobí aj vo funkcii asistenta hlavného kormidelníka slovenskej reprezentácie Vladimíra Weissa st.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Priaznivci Slovana neprijali Hippa s nadšením