Pri páde lietadla prišiel o väčšinu kádra, rivali mu ponúkli svojich hráčov

Brankár Jackson Follmann je jedným z troch hráčov, ktorí pád lietadla prežili.
Brankár Jackson Follmann je jedným z troch hráčov, ktorí pád lietadla prežili. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. nov 2016 o 09:21

Tím Chapecoense má momentálne k dispozícii len dvanástich hráčov, vrátane troch, ktorí pád lietadla prežili.

RIO DE JANEIRO. Tri popredné brazílske futbalové kluby vyhlásili, že ponúknu Chapecoense svojich hráčov po tom, ako spomenutý účastník tamojšej najvyššej súťaže prišiel pri pondelňajšom leteckom nešťastí o takmer celé mužstvo.

Ako je známe, pri havárii lietadla neďaleko kolumbijského Medellínu prišlo o život sedemdesiatjeden ľudí. Na palube bolo dvadsaťdva hráčov tímu Chapecoense, realizačný tím a vedenie mužstva, tiež dve desiatky novinárov, ktorí mali informovať o finálovom zápase Juhoamerického pohára (Copa Sudamericana) proti tímu Atlético Nacional. Medzi tými, čo prežili, je šesť ľudí. Trio futbalistov - obrancovia Alan Ruschel a Hélio Hermito Zampier Neto a brankár Jackson Follmann.

Iný gólman Marcos Danilo skonal v nemocnici. Ďalší traja preživší sú novinár Rafael Valmorbida a členovia posádky Ximena Suárezová a Erwin Tumiri.

Kluby Flamengo Rio de Janeiro, čerstvý brazílsky majster Palmeiras aj FC Sao Paulo podali ligovému súperovi v núdzi pomocnú ruku. Predstavitelia uvedených klubov ponúkli Chapecoense možnosť hosťovania viacerých hráčov.

Chapecoense má momentálne k dispozícii iba dvanástich futbalistov vrátane troch, ktorí prežili pondelňajšiu haváriu. FC Sao Paulo zároveň vyzval, aby bolo Chapecoense v najbližších troch ročníkoch najvyššej brazílskej súťaže uchránené od zostupu a dostalo tým čas potrebný na obnovu klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pri páde lietadla prišiel o väčšinu kádra, rivali mu ponúkli svojich hráčov