Prezident UFC: Ak by Fedor v roku 2009 prijal našu ponuku, už by nemusel zápasiť

Prezident UFC Dana White.
Prezident UFC Dana White. (Zdroj: MMA Fighting)
SvetMMA|2. nov 2021 o 05:03

Legendárny bojovník a prezident UFC sa vrátili k udalosti spred dvanástich rokov.

LAS VEGAS. Americká organizácia zmiešaných bojových umení UFC nebola v roku 2009 ďaleko od toho, aby do svojich radov priniesla jedného z najlepších bojovníkov histórie.

V časoch, kedy o prvenstvo na scéne bojovalo viacero organizácií, bola predstava podpisu zmluvy s Fedorom Emelianenkom akýmsi žolíkom v rukách promotérov.

Vedeniu UFC sa nakoniec Emelianenka podpísať nepodarilo. Ruský bojovník si zvolil inú cestu pre svoju kariéru, no dohady o tom, ako by sa mu v prestížnej svetovej lige darilo, neutíchajú medzi fanúšikmi ani po viac než dvanástich rokoch.

Olej do ohňa naviac prilialo minulotýždňové jednoznačné víťazstvo Emelianenka nad Timom Johnsonom. Bývalý majster sveta v kombat sambe svojho súpera nešetril a duel ukončil fantastickým knokautom už po dvoch minútach.

Vedomie, že legendárny zápasník dokáže aj vo štyridsiatich piatich bojovať na najvyššej úrovni priviedlo média k otázkam na jeho minulosť a zmarený podpis zmluvy s UFC.

„Peniaze pre neho znamenajú všetko, nemá žiaden rešpekt k bojovníkom či ľuďom. Preňho je to len o peniazoch,“ odpovedal na zvedavé otázky novinárov Emelianenko.

Tvrdé slova bývalého šampióna dnes už neexistujúcej japonskej organizácii PRIDE nedali nezareagovať prezidentovi UFC Danu Whiteovi.

Stalo sa tak po sobotnom turnaji UFC 267 v Spojených arabských emirátoch.

Po prvé, ani sa s ním nepoznám. Nepozná ma. Stretli sme sa len jediný raz. Jeho prehlásenie, že je to pre mňa iba po peniazoch je úsmevné, pretože ak by sa on vtedy o viac zaujímal o výšku našej ponuky, nemusel by dnes zápasiť aj vo svojich 45 rokoch.

Zrejme má len nemá rád, a to je dôvod, prečo si nemyslím, že bude niekedy zápasiť v UFC,“ povedal White.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Prezident UFC: Ak by Fedor v roku 2009 prijal našu ponuku, už by nemusel zápasiť