Mladí Slováci vyzvú v príprave Fínov, Žlnka nechce hrať s prílišným rešpektom

Mladí Slováci počas tréningu pred MS do 20 rokov 2024.
Mladí Slováci počas tréningu pred MS do 20 rokov 2024. (Zdroj: SZĽH)
SITA|19. dec 2023 o 09:50

Zverenci trénera Ivana Feneša absolvovali už aj prvý tréning.

BRATISLAVA. Presne týždeň zostáva do prvého zápasu slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Göteborgu proti Česku.

A mladí Slováci sú už v dejisku šampionátu. Po pondelkovom prílete do Švédska si rozložili prípravný stan v mestečku Kungbacka, kde pobudnú do Štedrého dňa.

Zverenci trénera Ivana Feneša absolvovali už aj prvý tréning pred utorkovým prípravným zápasom proti Fínom. Ten odohrajú od 18.30 h v Halmstade.

"Bolo to náročné. Cestovali sme viac ako pol dňa. Tréning nebol jednoduchý, najmä zo začiatku.

Nevychádzali nám veci na ľade, ale pomaly sme sa do toho dostali. Tvrdosť opadla a išlo to.

Takmer tri dni sme mali voľno, poriadne sme si oddýchli. Sme pozitívne naladení a tešíme sa na začiatok turnaja,“ uviedol obranca Milan Pišoja na webe hockeyslovakia.sk.

VIDEO: Mladí Slováci pred zápasom s Fínskom

Na vlaňajšom svetovom šampionáte dvadsaťročných v Kanade Slováci v základnej skupine podľahli Fínom 2:5.

Tentoraz si s nimi zmerajú sily v rámci prípravy, v základnej fáze MS sa tieto tímy nestretnú.

Obaja utorkoví súperi sa pred rokom lúčili z MS po tesných prehrách vo štvrťfinále. Slováci podľahli Kanaďanom 3:4 po predĺžení a Fíni v severskom derby Švédom 2:3.

"Bude to mimoriadne náročná previerka. Fíni sú rýchli, my máme za sebou dlhú cestu. Na rozkorčuľovaní musíme zrýchliť tempo a bude to dobré," doplnil Pišoja k duelu proti Fínom.

Kvalitný výkon proti severskému súperovi avizoval aj útočník Adam Žlnka z tímu Waterloo Black Hawks v USHL.

"Je to kvalitný tím, no my sa sústredíme na seba. Chceme podať čo najlepší výkon, aby sme sa kvalitne pripravili na turnaj. Musíme ísť do zápasu s pokorou, nie však s prílišným rešpektom,“ zaželal si Adam Žlnka.

Okrem súboja proti Fínom odohrajú mladí Slováci pred začiatkom MS ešte jeden prípravný zápas. V piatok 22. decembra od 19.00 h budú v Mölndale ich súpermi Nemci.

Nominácia Slovenska U20 na záverečný kemp v Kungsbacke

Brankári: Rastislav Eliáš, Adam Gajan, Samuel Urban.

Obrancovia: Richard Baran, Jakub Chromiak, Jozef Viliam Kmec, Marián Moško (od 19. decembra), Dávid Nátny, Milan Pišoja, Luka Radivojevič, Maxim Štrbák, Boris Žabka.

Útočníci: Peter Cisár, Alex Čiernik, František Dej, Dalibor Dvorský, Samuel Honzek, Roman Kukumberg, Patrik Masnica, Filip Mešár, Martin Mišiak, Juraj Pekarčík, Servác Petrovský, Peter Repčík, Markus Suchý, Adam Sýkora (od 19. decembra), Alex Šotek, Adam Žlnka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mladí Slováci vyzvú v príprave Fínov, Žlnka nechce hrať s prílišným rešpektom