Liverpool si poistil kľúčového obrancu, Klopp neskrýval nadšenie

Virgil van Dijk (vpravo) v drese Liverpool FC.
Virgil van Dijk (vpravo) v drese Liverpool FC. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. aug 2021 o 12:28

Bez súťažného zápasu je desať mesiacov.

LIVERPOOL. Holandský futbalový obranca Virgil van Dijk predĺžil zmluvu s FC Liverpool. V tíme účastníka Premier League bude pôsobiť až do roku 2025.

Tridsaťročný hráč prišiel do Liverpoolu v januári 2018 za vtedy rekordnú sumu pre obrancu 75 miliónov libier. Odvtedy za klub od rieky Mersey odohral 95 duelov, z ktorých sa až 72 skončilo triumfom zverencov Jürgena Kloppa. 

V uplynulej sezóne si Van Dijk poranil väz v kolene. Od osudného derby proti Evertonu nezasiahol do súťažného zápasu desať mesiacov.

"Je to úžasný pocit. Všetka tá tvrdá práca, ktorú sme doteraz odviedli, pokračuje ďalej a veľmi sa teším na to, čo nám spoločne s Liverpoolom prinesie budúcnosť. Som nadšený, veľmi šťastný a pyšný.

Podpísať novú zmluvu bolo dosť jednoduché rozhodnutie. Od prvého dňa, čo som prišiel do klubu, som zo strany fanúšikov, spoluhráčov a realizačného tímu pociťoval, že si ma vážia a že som veľmi dôležitým členom klubu," povedal holandský obranca po podpise nového kontraktu. 

Liverpool označil za možno najlepší klub na svete s najlepšími fanúšikmi. A hoci by na predošlú sezónu najradšej zabudol, na nový ročník je pripravený.

Radosť neskrýval ani tréner klubu z Anfield Road.  

"Ide o skvelú správu. Dobré je, že ho už poznáme, v minulosti sme ho celkom úspešne využili a sme skutočne šťastní, že je tu šťastný. O to viac, aký náročný bol pre neho posledný rok.

Je späť, trénuje s tímom a pripravuje sa na, dúfajme, veľmi úspešnú budúcnosť v tomto klube. Predstavte si, že by sme ho mali kúpiť až teraz - vďaka Bohu, že sme mu len museli dať nový kontrakt," povedal Klopp. 

Holanďan sa môže vrátiť na trávniky v sobotňajšom stretnutí úvodného kola Premier League. V ňom Liverpool nastúpi na ihrisku Norwichu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Liverpool si poistil kľúčového obrancu, Klopp neskrýval nadšenie