Šláger kola príliš nenadchol, hráč Tottenhamu blysol parádnym gólom

Momentka zo zápasu Liverpool - Manchester United.
Momentka zo zápasu Liverpool - Manchester United. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. jan 2021 o 17:13

Liverpool neskóroval už v troch zápasoch.

LONDÝN. Súboj kandidátov na titul v anglickej futbalovej Premier League medzi FC Liverpool a Manchestrom United sa skončil bezgólovou remízou.

Bližšie ku gólu boli hostia z Manchestru, ale brankár obhajcu titulu Alisson Becker si v záverečnej štvrťhodine pripísal dva dôležité zákroky.

Najprv v 75. minúte vychytal Bruna Fernadesa, ktorý strieľal zvnútra šestnástky a potom sa zaskvel aj pri zakončení Paula Pogbu.

Liverpool neskóroval už v treťom súboji po sebe. Predtým prehral na pôde Southamptonu 0:1 a remizoval s Newcastle United 0:0.

Manchester United je po 18. kole na čele tabuľky o dva body pred Manchestrom City, ktorý si v nedeľu poradil s Crystalom Palace 4:0.

Dva góly strelil stopér John Stones, prvý hlavičkou po centri Kevina De Bruyneho a druhý po rohovom kope. O ďalšie dva zásahy sa postarali Ilkay Gündogan a Raheem Sterling umiestnenými strelami do rohu brány.

Anglický obranca John Stones sa teší z gólu.
Anglický obranca John Stones sa teší z gólu. (Autor: TASR/AP)

V nedeľu sa darilo Tottenhamu, ktorý zdolal posledný Sheffield United 3:1

Zverenci Josého Mourinha sa v rámci Premier League dočkali víťazstva na ihrisku súpera po viac než dvoch mesiacoch a patrí im štvrté miesto tabuľky.

Tottenham otvoril skóre už v piatej minúte, keď sa presadil po rohovom kope obranca Serge Aurier. V 40. minúte skóroval Harry Kane, ale domácim v druhom polčase vykresal nádej gól Davida McGoldricka.

Hostia však napokon bez väčších problémov potvrdili úlohu favorita. Gólový účet zápasu uzavrel 24-ročný Francúz Tanguy Ndombele, keď parádnym spôsobom z náročnej pozície preloboval domáceho brankára.

Premier League - 19. kolo:

  • FC Liverpool - Manchester United 0:0
  • Manchester City - Crystal Palace 4:0 (1:0)

Góly: 26. a 68. Stones, 56. Gündogan, 88. Sterling

  • Sheffield United - Tottenham Hotspur 1:3 (0:2)

Góly: 59. McGoldrick - 5. Aurier, 40. Kane, 62. Ndombele

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Šláger kola príliš nenadchol, hráč Tottenhamu blysol parádnym gólom