Neuveriteľný záver na Anfielde. Dúbravka bol hviezdou zápasu

Salah prekonal Dúbravku.
Salah prekonal Dúbravku. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. apr 2021 o 15:28 (aktualizované 25. apr 2021 o 10:00)

Chelsea vyhrala zápas o top štvorku.

LONDÝN. Obhajca titulu v anglickej Premier League FC Liverpool remizoval v zápase 33. kola Premier Leauge v domácom zápase s Newcastlom United 1:1.

Hostia vyrovnali už v 92. minúte, keď sa presadil Callum Wilson, rozhodca ale gól neuznal pre údajnú hru rukou, ktorú odhalil systém VAR.

Deľbu bodov napokon spečatil v 96. minúte Joe Willock.

Jediný gól v drese domácich vsietil egyptský kanonier Mohamed Salah, pre ktorého to bol jubilejný dvadsiaty zásah v sezóne.

Stal sa vôbec prvým hráčom Liverpoolu v histórii, ktorý vsietil aspoň 20 gólov v troch sezónach.

V tabuľke kanonierov Premier League je Salah aktuálne na druhej pozícii, o jeden gól viac strelil útočník Tottenhamu Harry Kane.

Obhajca titulu si pripísal druhý nerozhodný výsledok za sebou a v neúplnej tabuľke je na šiestej priečke.

Newcastle bodoval štvrtýkrát za sebou a figuruje na pätnástej pozícii. V tabuľke má už sedembodový náskok od pásma zostupu.

V bráne hostí odchytal celý zápas slovenský reprezentant Martin Dúbravka. V zápase predviedol niekoľko fantastických zákrokov.

Špecializovaný portál SofaScore.com mu udelil vysokú známku 8.4, čo je suverénne najvyššie hodnotenie spomedzi všetkých hráčov na ihrisku.

"Bod z Anfieldu má pre nás obrovskú cenu. Po rýchlom inkasovanom góle sme sa snažili byť nebezpeční v útoku a vytvárať si šance.

Neuznaný gól v nás vyvolal pocity frustrácie, no nezložili sme zbrane a napokon sme vybojovali remízu. Naša túžba priniesla ovocie," uviedol Dúbravka v rozhovore pre klubovú televíziu Newcastlu, ktorý bodoval štvrtýkrát za sebou.

(Autor: SofaScore.com)

V londýnskom derby zvíťazili futbalisti FC Chelsea na štadióne West Hamu United 1:0. Jediný gól strelil v závere prvého polčasu Timo Werner.

Domáci dohrávali zápas v oslabení, desať minút pred koncom videl priamu červenú kartu Balbuena.

Chelsea má vďaka triumfu v dôležitom súboji o účasť v Lige majstrov na štvrtom mieste pred svojím súperom trojbodový náskok.

Vo večernom zápase zdolal posledný tím Premier League Sheffield United Brighton 1:0. Jediný gól vsietil v 19. minúte McGoldrick.

Premier League - výsledky


Liverpool - Newcastle 1:1 (1:0)

Góly: 3. Salah - 96. Willock

/Martin Dúbravka (Newcastle) odchytal celý zápas/

West Ham - Chelsea 0:1 (0:1)

Gól: 43. Werner

ČK: 81. Balbuena (West Ham)

Sheffield United - Brighton

Gól: 19. McGoldrick

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Neuveriteľný záver na Anfielde. Dúbravka bol hviezdou zápasu