Man United stratil dôležité body, West Ham sa zachránil v lige

Nemanja Matic po nevydarenom zápase.
Nemanja Matic po nevydarenom zápase. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. júl 2020 o 21:12

Manchester si skomplikoval boj o Ligu majstrov.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru United si skomplikovali boj o miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov.

V stredajšom dueli 37. kola anglickej Premier League iba remizovali doma s West Hamom United 1:1 a nevyužili možnosť odpútať sa v tabuľke od svojich konkurentov.

Posunuli sa síce z piatej na priebežnú tretiu pozíciu o bod pred Leicester a o skóre pred Chelsea, Londýnčanov však čakal ešte v stredu zápas na pôde majstrovského Liverpoolu (21.15 SELČ).

Miestenku v skupine LM si zabezpečia prvé štyri tímy tabuľky, piate mužstvo má istú skupinovú fázu Európskej ligy, šiesty tím bude hrať predkolo EL.

West Ham dostal na Old Trafforde do vedenia tesne pred prestávkou gólom z pokutového kopu Michail Antonio, ktorý potrestal ruku Paula Pogbu vo vlastnej šestnástke. D

omáci vyrovnali v 51. minúte, keď vydarenú kombináciu s Anthonym Martialom zakončil prízemnou strelou Mason Greenwood - 1:1.

Futbalisti United si nedokázali v druhom polčase vytvoriť trvalejší tlak a druhýkrát po sebe uhrali na domácom štadióne len remízu.

WHU potvrdil kvalitnú formu, po dvoch víťazstvách dokázal vydolovať cenný bod s ManU a udržal sa v najvyššej súťaži. V tabuľke poskočil na 15. miesto, od pásma zostupu ho delia pred posledným kolom už nedostihnuteľné štyri body.

Premier League 2019/2020 - 37. kolo - výsledky - streda

  • Manchester United - West Ham United 1:1 (0:1)

Góly: 51. Greenwood - 45.+2 Antonio (z 11 m)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Man United stratil dôležité body, West Ham sa zachránil v lige