Pre Svatoša sa po otrase mozgu sezóna skončila

SITA|4. apr 2011 o 10:29

Pre slovenského hokejového útočníka Mareka Svatoša z Ottawy sa sezóna v zámorskej NHL už skončila.

OTTAWA. Košický odchovanec nedohral sobotňajší duel zámorskej NHL doma s Torontom (2:4), keď ho ešte v prvej tretine trafil hokejkou do hlavy Jay Rosehill.

"Inkasoval krosček do hlavy. Vyzerá to na otras mozgu," povedal pre Senators TV Cory Clouston. Dvadsaťosemročný krídelník sa už v troch zvyšných zápasoch "senátorov" v základnej časti nepredstaví, nahradí ho z farmy v Binghamtone povolaný Colin Greening. Informáciu priniesol server denníka Ottawa Sun.

"Senátori" už nemajú ani teoretickú šancu na postup do play-off. V súboji na diaľku s Floridou a NY Islanders sa už iba pokúsia vyhnúť poslednej priečke vo Východnej konferencii. Sezóna sa pre nich skončí v sobotu v Bostone.

Manažment Senators ešte nepotvrdil rozsah zdravotných problémov Svatoša, ktorý nastúpil v sobotu v otváracej formácii Ottawy. Ak by išlo o vážnejší otras mozgu, slovenský útočník by pravdepodobne mohol prísť aj o štart na majstrovstvách sveta v Bratislave a Košiciach (29. apríla - 15. mája). Reprezentačný tréner Slovenska Glen Hanlon spomínal Svatošovo meno s možnou účasťou na šampionáte.

Svatošovi táto sezóna veľmi nevyšla. Vystriedal v nej dresy troch klubov. V Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa na jeseň predstavil v 19 zápasoch Avangardu Omsk s bilanciou 8 bodov (3+5).

Pred Vianocami po predčasnom ukončení zmluvy v Rusku podpísal kontrakt s klubom NHL St. Louis, no z wiaver listiny si ho stiahol Nashville. Tam stihol odohrať do 22. februára pre zranenie len 9 zápasov, v ktorých získal 3 body (1+2) a potom ho "predátori" umiestnili na waiver listinu. Odtiaľ putoval do Ottawy, kde si v 19 zápasoch pripísal 5 bodov (3+2). Po sezóne sa 28-ročnému Svatošovi skončí zmluva v NHL a od 1. júla bude opäť voľným hráčom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pre Svatoša sa po otrase mozgu sezóna skončila